• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кинофестивалът в Кан започна

Кинофестивалът в Кан започна

/КРОСС/ Тази вечер в Кан се откри 70-тото юбилейно издание на най-големия в света кинофестивал. За престижната " Златна палма "ще се борят 19 филма. Два български филма - "Посоки" и "Уестърн" - участват в програмата "Особен поглед" на официалната селекция на фестивала, съобщава БНТ.

Председател на журито е испанският режисьор Педро Алмодовар. Той вече обяви, че филмите които ще бъдат наградени трябва да се прожектират в кинозали. За първи път, в Кан участват продукции на американска компания, която доставя филми и сериали в интернет.

Никол Кидман, Даян Крюгер, Колин Фарел, Робърт Патинсън и Джулиан Мур са сред звездите по червения килим. 19 филма се борят за Златната палма, която ще бъде връчена на 28 май. Сред тях са творба на София Копола за гражданската война в щатите ,семейна драма на руския режисьор Андрей Звягинцев, френски еротичен трилър на Франсоа Озон и филм фантастика на унгарския режисьор Корнел Мундруцо.

Председател на журито е испанският режисьор Педро Алмодовар. Сред членовете на журита са актьорите Уил Смит и Джесика Частейн както и италианският режисьор Паоло Сорентино. За 12 дни, населението на града ще нарастне три пъти.

За първи път, в Кан участват продукции на американска компания, която доставя филми и сериали в интернет. Те обаче имат малък шанс да бъдат наградени. Размерите на екрана не трябва да са по-малки от стола на, който седите, каза на пресконференция шефът на журито.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Все по-ясно личат последствията от неанонимния, биографичен животец.

18.05.2017 09:42:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.