• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

WIZZ AIR отваря своята 17-та база в Рига

WIZZ AIR отваря своята 17-та база в Рига

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа* днес отпразнува откриването на своята 17-та база в Рига, Латвия. Wizz Air първоначално разполага един самолет Airbus A320 и отваря четири нови отсечки от Рига до Барселона, Донкастър Шефилд, Дортмунд и Париж Бове.

Wizz Air не само добавя нови полети от Рига, но също така и увеличава честотата по съществуващите линии до Лондон Лутън и Осло Торп. Wizz Air вече предлага осем маршрута до 6 различни страни от латвийската столица. Авиокомпанията вярва, че експанзията в Рига може да стимулира местния пазар на труда в областта на авиацията и сектора на туризма с повече посетители, които в момента могат да пътуват до Латвия с билети на ниски цени.

 

WIZZ AIR в сайта РИГА маршрути: Дестинации

 Дестинации

Дни

Стартираща дата

Цени от**

Париж Бове

 Вт; Четв, Съб

19 юни

EUR 24.99

Донкастър Шефилд

 Пон; Пет

20 юни

EUR 39.99

Барселона Ел Прат

 Ср; Нед

 

22 юни

EUR 49.99

Дортмунд

 Ср; Нед

31 август

EUR 24.99

 

WIZZ AIR маршрути с повишена честота от Рига

 Дестинация

 Седмични полети

Цени от**

 Осло Торп

от 2 до 3

EUR 14.99

 Лондон Лутън

от 7 до 8

EUR 49.99

 

В Рига, György Abrán, Търговски директор на Wizz Air, каза: "Радвам се днес да отворим 17-тата нискотарифна база на Wizz Air с един постоянно базиран самолет в Рига. Това е важен крайъгълен камък за нашето присъствие на латвийския пазар и показва нашия ангажимент да предлагаме на латвийските потребителите и техните посетители тарифи наистина достъпни цени само от 14,99 евро, съчетани с отличен опит за пътуване. Към по-нататъшно засилване на възможностите за пътуване на латвийския пазар, ние също създаваме редица местни работни места с Wizz Air и нашите местни бизнес партньори".

Anrijs Matīss, министър на транспорта на Република Латвия, каза: "Аз имам много положително отношение към решението, взето от авиокомпания Wizz Air да отвори своя база на летище Рига. Ще бъдат създадени нови работни места за жителите на Латвия, новите маршрути ще подобрят мобилността на хората и ще предлагат нови възможности за пътуване. Това е обещаващ ангажимент за успешно бъдещо сътрудничество и укрепване на статута на летището на Рига, оглавяващо въздушния трафик в Балтийските страни.

Aldis Mūrnieks, председател на Управителния съвет на International Airport Рига, заяви: "Wizz Air е важен бизнес партньор и летището оценява ангажимента на превозвача да продължи разширяването на дейността си от Рига. Откриването на базата на летището показва, че ние сме с международно значение за въздушния транспортен възел, който ще продължи работа с най-голям дял от въздушния трафик в балтийските държави".

 

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа*, оперира с флот от 52 самолета Еърбъс А320, предлага над 300 линии от 18 бази, свързващи повече от 96 дестинации между 35 страни. В екипа на Wizz Air 2 000 авиационни професионалисти предоставят отлично обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор за над 13.9 милиона пътници през  годината, приключила в края на март 2014.

*Източник: Innovata, на базата на планиран капацитет заминаващи места за годината, завършваща на 31 март 2014 ("FY 2014" ФГ 2014) 1. Централна и Източна Европа (ЦИЕ) е регион, който включва Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Република Чехия, Естония, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения и Украйна.

** Еднопосочна цена, включваща данъци, задължителни такси и един малък ръчния багаж

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.