• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Робин Уилямс - най-смелият човек на света, който си тръгна от живота преди 5 години

 Робин Уилямс - най-смелият човек на света, който си тръгна от живота преди 5 години

/КРОСС/ Днес се навършват пет години от смъртта на актьора Робин Уилямс. Всички го познавахме заради прекрасните му роли в "Мисис Даутфайър", "Добрият Уил Хънтинг", "Добро утро, Виетнам", "Джуманджи", "Пач Адамс", "Двестагодишен човек" и в още много хубави филми.Този прекрасен актьор и хубав човек се обеси на 11 август 2014 г. на 63-годишна възраст. Известно време след това неговата вдовица Сюзън Шнайдър публикува своята изповед за смъртта на съпруга си. Тя е озаглавена "Терористът в ума на моя съпруг" и в нея Сюзън разказва за трудностите, пред които е бил изправен Робин Уилямс през последните месеци от живота му.

Актьорът е бил диагностициран с Паркинсон, но месеци след смъртта му се разбира, че всъщност е имал заболяването Деменция с телца на Леви.

"Симптомите идваха и си отиваха по различно време, пише съпругата му, някои се проявяваха повече от други, но ставаха все по-чести и жестоки през последните 10 месеца".

"Той имаше чувството, че се дави в симптомите, а аз се давех заедно с него... Той мразеше, че не може да намери думите, които искаше. Започна да има проблеми с визуалните и пространствените възприятия, както и с определянето на величини като разстояние и дълбочина. Загуби се и възможността му да разсъждава."

"Ние никога няма да знаем истинската дълбочина на страданието му, нито колко му беше трудно да се бори. Но аз видях как най-смелият човек на света играе най-трудната роля в живота си", казва Сюзън.Те са женени от три години, преди Робин Уилямс да се самоубие. Той има два предишни брака - с Валери Веларди, от която има един син Закари, и с Марша Гарсес, от която има две деца - Зелда и Коуди.

Всичко около края на живота на този велик човек е много тъжно, но в повечето си роли той беше весел, усмихнат и много забавен, затова ни се иска в негова памет да споменем няколко интересни факта за живота му, за Робин Уилямс - такъв, какъвто го познава публиката - ведър и усмихнат.

Роден е на 21 юли 1951 г. в Чикаго, Илинойс. Носител е на "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг", на две награди "Еми", шест награди "Златен глобус" и четири награди "Грами".  Той е на 13-о място в списъка на "100 най-големи комици за всички времена".

Започва комедийната си кариера от една църква.  За малко, някъде през 1974 г., е бил мим в Сентръл парк.

Любимият му образ за имитиране е бил този на Джак Никълсън. Харесвал е още да влиза в образите на Кристофър Уокън, Ал Пачино, Арнолд Шварценегер, Кийт Ричардс.

Обичал е видеоигрите. Много често са го питали дали е кръстил дъщеря си Зелда на популярната видеоигра "Легендата за Зелда". Всъщност в интервю той разкрива, че големият му син Закари е предложил името за по-малката си сестра.

Когато получава "Оскар" забравя да благодари на майка си в речта си на церемонията, толкова е притеснен.

Докато е в училище, съучениците му са гласували за това, че има най-голяма вероятност "той да НЕ успее", но са го провъзгласили и за "най-смешния" си съученик.

Много е обичал кучетата. Обожавал е колоезденето и е бил приятел с Ланс Армстронг. Дебютната му роля в киното е като Попай моряка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.