• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Графитите, които пробиват стени (СНИМКИ)

Графитите, които пробиват стени (СНИМКИ)

/КРОСС/ Уличните художници по света често използват фасадите на сгради, за да изразят своя талант и виждането си за света. Те създават невероятни графити, които вдъхновяват и забавляват хората. И докато повечето рисунки са на нещо съвсем случайно, то един художник от Португалия превръща своето изкуство в нещо различно.

 

Родриго Мигел Нунес, известен като Vile, използва боята си, за да пробива стени. Той набелязва изоставени сгради в страната и ги превръща в шедьоври, в които направо може да се блъснеш. Талантът му е да „издълбава“ бетона и да накара хората да „видят“ през стената.

В интервю за Insider Родриго споделя, че е започнал да рисува още на 14 години, когато е пробвал различни вариации на своето сценично име. Само за шест години той успява да усъвършенства своите възможности като учи анимационен дизайн, рисуване и анимационно илюстриране.

„В началото започнах да рисувам графити в знак на протест. Но истината е, че това се превърна в моя живот и в моя цел“, споделя Vile. Определя се като професионален художник чак през 2007 година, когато произведенията му започват да присъстват в галерии в Португалия.

В момента Родриго е завладял света със своите 3D рисунки, които впечатляват в социалните мрежи. Той се насочва към изоставени сгради, където намира празни стени и има възможност да разгъне своя талант.

Първо той трябва да измери стената или камъка, който ще му послужи като платно и след това идва ред и на скицирането и избирането на цветовете за крайния дизайн. За да се получи оптичната илюзия, художникът използва спрейове, които са в същата гама като фона, на който ще рисува.

 

Така се получава измамата, че стената е разбита, но в същото време тя си е напълно здрава. Това се дължи на светлината и сенките, които се появяват през деня. Родриго споделя пред Insider, че най-трудно е да намери правилните цветове, тъй като светлината се променя с напредването на деня, което променя и съответния цвят на „платното“.

Художникът споделя, че коментарите и подкрепата на феновете е още един бонус към това, което прави. „Реакцията на околните е чудесна и винаги ме изненадва. Оценявам я, защото това означава, че успявам да покажа, че графитите са нов вид изкуство“, признава той пред Insider.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.