• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Проф. М. Георгиева: ДПС не експлоатира проблема с ромите. Това в главите на РБ и ПФ

Проф. М. Георгиева: ДПС не експлоатира проблема с ромите. Това в главите на РБ и ПФ

/КРОСС/ДПС не експлоатира проблема с ромите, а е партия, която говори отговорно с политики по отношение на ромите", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия проф. Марияна Георгиева от ДПС. 

Изказването й бе по повод ситуацията в Гърмен, където едни срещу други застанаха роми и българи. Проблемът там започна от сбиване, след като бе направена забележка за силна музика.

По думите й проблемът в Гърмен е само единична проява на един тежък проблем и не би следвало да изненадва някого. 

Георгиева определи версията за битка между два клана на ДПС като популистка. Според нея не става въпрос за предизборна борба.

ДПС няма такова партийно експлоатиране по големия въпрос с интегрирането на ромите. Проблемът с партийното експлоатиране и вкарването му в предизборната битка, е в главите и в основните занимания на Реформаторите и Патриотичния блок, коментира проф. Георгиева и призова вината за ромите да не се вменява единствето на ДПС.

„Ние сме добросъвестни и отговорни - в политическите позиции да заявяваме отговорна политика по отношение на ромите. Но те не са гласували нито единствено за ДПС, нито най-много за ДПС. Нямам такава статистическа извадка, че има обръщане на ромите към ДПС. Те гласуват и за ГЕРБ, БСП и за останалите партии", добави Георгиева. 

По думите й проблемът с ромите е систематичен и той започва от политиката на образование, защото „отпадането от училище тежи в най-голяма степен на тази група от обществото".

Образование, трудова заетост, здравеопазване и жилища - това е записала Европа в политиката към малцинствата, припомни тя и допълни: Нереформирането здравеопазване и образование са ключови, те имат отношение и към демографските проблеми на обществото, в случая ние боледуваме и страдаме заради тези проблеми.

По повод разследването на Миролюба Бенатова за ромите, които просят в Швеция, проф. Марияна Георгиева обясни, че това не е най-коректната журналистическа извадка за проблема с ромите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.