• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Mит Ромни ce отказа от нова битка за Белия дом

Mит Ромни ce отказа от нова битка за Белия дом

/КРОСС/ Мит Ромни обяви официално, че няма да се включи за трети път в надпреварата за излъчването на кандидат-президент на републиканците за вота през 2016 г., предаде телевизия Fox News. „Сигурен съм, че щях да спечеля номинацията, но реших да дам път на следващото поколение в партията", посочи Ромни.

Решението бе изненада, след като преди няколко седмици той заяви, че започва кампания за набиране на средства.

Според АР една от причините за оттеглянето е, че някои ухажвани от политика спонсори са предпочели да финансират съперника му Джеб Буш.

Бизнесът има защо да е предпазлив. Ромни вече два пъти опита да влезе неуспешно в Белия дом. При първия - през 2008 г., той бе победен от Джон Макейн в първичните избори в партията. А при втория - четири години по-късно, когато вече беше излъчен за кандидат-президент, загуби от Барак Обама. Тогава Ромни събра за кампанията си 1 млрд. долара.

Решението за оттегляне на смятания за най-сериозен претендент сред републиканците увеличава шансовете на друг основен кандидат - губернаторът на Флорида Джеб Буш, брат на президента (2000-2008) Джордж Буш.
Участие във вътрешнопартийната надпревара са заявили губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи и сенатор Рон Пол.

Ромни вече атакува най-вероятната кандидатура на демократите - бившият държавен секретар Хилъри Клинтън, която през 2008 г. загуби вътрешнопартийното състезание от Барак Обама. В реч в държавния университет в Мисисипи той я нарече „невежа" по отношения на идеи за създаване на нови работни места и на отношенията с Русия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.