• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борислав Сарафов: Работим с факти, а не с конспиративни теории, няма съмнение, че Росен Ангелов е шесторният убиец

Борислав Сарафов: Работим с факти, а не с конспиративни теории, няма съмнение, че Росен Ангелов е шесторният убиец

/КРОСС/ Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Това отново потвърдиха разследващи и прокуратура на извънреден брифинг, на който внесоха още повече подробности около тежкото криминално деяние и последвалото самоубийство, с което се опитаха да разсеят появилите се съмнения в медийното пространство, че въпросният Росен Ангелов е набеден за убийствата.

„У нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Както стана ясно от предишния ни брифинг в петък, спрямо Росен Ангелов са предприети процесуални действия и Софийска градска прокуратура привлече същия като обвиняем по делото. На него беше повдигнато задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, защото в последствие се намери мъртъв", обяви директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов.

„Освен за шесторното убийство ще говорим и за последвалото самоубийство, защото в нас не буди съмнение, че то е такова, на Росен Ангелов. През последните дни с нарастващ интерес чета медийни публикации, становища на различни експерти, които се изявяват по темата - правят анализи, коментари, обсъждат доказателствения материал и тиражират версии. Чета с нарастващ интерес и колкото повече чета някои от тези анализи и коментари, повече ме забавляват", допълни шефът на Следствието.

"Решихме да проведем този брифинг, за да сложим образно казано всички факти на масата и да могат да бъдат представени тези два случая, които представляват едно неразривно цяло. Ще отговорим на всички въпроси. Ще бъдем максимално изчерпателни, няма да скрием никакви доказателства относно разследванията, които сме провели", добави той.

"Дали той самият е самоубит или се е самоубил сам, ще отговори прокурор Наталия Николова, която отиде лично на местопрестъплението. През цялото врем на разследването съм поддържал лично връзка с директора на Научноизследователски институт по криминалистика към МВР госпожа Добринка Маркова, с която сме обсъдили заключенията от експертизите от института по криминология.

Почти не считам за необходимо да коментирам доказателства за авторството на убийството. Едно и също оръжие е умъртвило Кети Кюхова и останалите петима души, със същото оръжие е умъртвен и Росен Ангелов, барутни частици от същото оръжие са открити и по Росен Ангелов. Иззети са дрехи на самия Росен Ангелов, по които категорично има кръв на Кети, както и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. Всъщност в моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствтата са били толкова обилни и непротиворечиви и да не оставят никакво съмнение в авторството на едно престъпление. За нас нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов", добави Борислав Сарафов и заяви, че самият Росен Ангелов категорично се е самоубил.

"Както вече стана ясно, на 7 януари беше открит трупа на Росен в изоставена постройка в местността Сърце. Беше назначена съдебно-медицинска експертиза, чието заключение показа, че смъртта на Ангелов се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. Установено е сляпо завършващо прострелване в главата в слепоочието", каза окръжният прокурор Наталия Николова.

"Самоубийствато е станало вероятно в петък. Последното влизане от таблета на Росен Ангелов е от 4-ти в изключително гнусни сайтове за детско порно", добави тя.

"При комплексната оценка направлението на изстрела дала категорично основание, че е възможно Ангелов да е възпроизвел изстрел в слепоочието със собствената си ръка, което е доказателство за самоубийството му", каза още Николова.

"Не се установяват охлузвания по горната част на лицето, тоест няма никакви данни за наличие на каквото и да е борба. По долните крайници има нараняване, което е с доста голяма давност - 10-15 дни. В тялото няма наличие на етилов алкохол, морфин, кокаин, хероин, тоест никакви упойващи вещества или лекарства", каза още окръжният прокурор.
"Тази експертиза дава заключение относно това дали е възможно едно лице да се самоубие. Това се съпоставя със всички останали доказателства за делото. На база комплексен анализ на доказателствата ние може да твърдим, че става дума за самоубийство. Това е просто човек, който е легнал и се е самоубил.
Заглушителят е направен саморъчно по схема, която той самият е видял от интернет. Направен е заглушителят от маслен филтър. Идентичен маслен филтър има в гаража, където той е живял", поясни Сарафов.
"По време на предишния брифинг ние не знаехме какви можеха да са действията на Росен Ангелов, още беше жив. Сега можем да кажем - мотивът за убийството е смесен - както емоционален, така и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни българи в София и околностите, а Росен Ангелов е искал да ограби някои от тези домове. Именно това е причината за разрива в отношенията на двамата. Росен е искал ключове и достъп до алармените системи на някои от тези домове. Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна. Именно затова са били заличени всички свидетели. Искал е да заличи всички следи към него. Той е убил семейството на Кети, защото след смъртта ѝ именно те са заинтересовани от разследване", добави той.
"Човекът, който е видял Росен Ангелов на 1-ви януари, не е имал мотив да отиде в близко РПУ и да свидетелства за това. Според нас ДНК анализът е неопровержимо доказателство за престъпление. Още през август 2007 Росен Ангелов има направена полицейска регистрация, когато са взети негови ДНК проби. Оттам имахме ДНК материал за сравнителен анализ. ДНК анализът беше извършен бързо, защото това беше приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав. Не е далеч от действителността това, което гледате в много сериали и филми по телевизията. Отново искам да подчертая тяхното значение. 48 часа от изземването до анализът е достатъчно време", каза още Сарафов.

"Действията на Росен Ангелов - тежък социопат, не бихме могли да вникнем в емоционалните му мотиви за тях. Никой нормален човек няма да убие ей така 6 души. Хронологично първо е убийството на Кети", добави шефът на следствието.

"С оглед всички факти мога да ви кажа, че убийството е станало в тъмната част на денонощието на 31-ви срещу 1-ви. Евентуално първото убийство е станало след 19:30 часа в района около къщата, където е намерено семейството. Кети Кюхова е излязла да разходи кучето си и около 23 часа е извършено и петорното убийство. Тялото на Кети е изхвърлено след това. Роднините на Кети са я търсили през времето, когато я е нямало. Росен Ангелов е превозил тялото на Кети с джипа. Той е знаел къде Кюхова разхожда кучето", каза главният разследващ полицай в СДВР Стойно Цветков.

"Освен хората, които са убити в къщата, не е имало други хора и свидетели. Има доказателства по делото, че семейството е било притеснено, че Кети е излязла и не се е прибрала. Имаме доказателства и че до 23 часа семейството е било живо. От доказателствата е ясно, че Росен Ангелов обичайно е носил раница, в която е носил дрехи. Той е оставал да нощува по различни места. Именно в тази раница са били дънките, по които сме установили кръвта на жертвите и днк на Росен Ангелов", каза градският прокурор Емилия Русинова.
"Тефтерът все още не е ясно как е попаднал там, предполагаме, че е изхвърлен", каза Цветков.

"Някои от цифрите в това уравнение може би ще останат неизвестни за нас докрай. За нас обаче е от изключително значение кой е извършителят на престъплението. За разлика от конспиративните теории ние можем да боравим само с факти. От 3-ти до 5-ти сме издирвали лицето Росен Ангелов. Районът беше разделен на квадранти и бяха претърсени методично. След като не сме го установили, следовите кучета не са ни дали местонахождението. Огледът на къщата, в която е живеел, беше направен сутринта на 4-ти. В рамките на цялото разследване сме работили с оперативни източници на информация. Аутопсията дава данни, че смъртта е настъпила в петък", каза Сарафов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ЙацкРоцк

Ако си направите труда да проследите изказванията на г-н Борислав Сарафов ще започнете да вярвате в чудеса.Какво имам предвид, според негово изявление на 4 януари Росен Ангелов е заподозрян за шест убийства и е обявен за общонационално издирване. На другия ден 5 януари според г-н Сарафов вече случаят е разкрит и категорично доказан, като са направени множество експертизи включително и 18-ДНК анализа, а Росен Ангелов вече е обвиняем за убийствата. Невероятното в случая е, че при малкия капацитет за подобни експертизи на лабораторията на МВР (според годишните документи за профилактика НИКК – МВР имат един PCR апарат модел АВ 9700 и един апарат за фрагментарен анализ и секвениране модел AB 3130 xlga) е успяла за 24 часа да направи 18-ДНК анализа.Например криминалистична лаборатория за ДНК анализ на Александровска болница предлага идентични услуги с тези на МВР, а резултатите са с еднаква тежест, но продължителността на аналитичната дейност продължава до 20 дни. Та така г-н Сарафов, 20 дни...

10.01.2018 20:41:19

Анонимен

Не ви вярваме!

10.01.2018 19:33:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.