• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Президентът: Не каня магистрати на тайни вечери, не привиквам главния прокурор всяка сряда

Президентът: Не каня магистрати на тайни вечери, не привиквам главния прокурор всяка сряда

/КРОСС/ Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи. Не настоявам за имена, а за спазване на закона. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Благоевград в отговор на въпрос за консултациите, които държавният глава проведе с представители на съдебната и изпълнителната власт за критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор.
Помолен да коментира дали разговорите са намеса в съдебната власт, както заяви премиерът, Румен Радев посочи, че се създава „изкуствена драма". „Тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор, защото обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност", посочи президентът.
В отговор на въпрос за хода на преговорите за нов изтребител за Българската армия Румен Радев подчерта, че в този много важен за страната ни проект не е трябвало да се подхожда „с лозунги и заклинания, а с реални аргументи". „След като правителството и Народното събрание „задраскаха" състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можем да говорим за преговори", посочи президентът и допълни, че неясни остават и условията за индустриално сътрудничество и офсет, които са важни за нашата икономика. „Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото, виждате, идват избори", заяви Румен Радев. Президентът призова правителството в стремежа си да намали цената да не посяга на целостта на пакета и на способностите, защото това ще обезсмисли целия проект.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С ДРУГИ ДУМИ ДА СТАВА СЕДЯНКАТА И ДА МИНАВА ВРЕМЕТО.ИЛИ ИМИТАЦИЯ - ПИАР ЗА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. ПУНТА МАРА.

19.05.2019 15:08:46

Анонимен

Под принципи Радев разбира единствено реалната борба с корупцията и с това се изчерпва всичко. Само, че Радев, корупцията е голям бич за обществото ни, но в набора от престъпления по НК, тя далеч не е най-тежкото и не най-общественоопасното! Далеч преди нея се нареждат измяната, шпионажа, крупните злоупотреби с финансови средства/изнасяни за Русия/, облагодетелстване на чужда държава, подкопаване устоите на въоръжените сили......Май под принципи ти прикриваш тези престъпления, които всеки тинейджър би ти изброил подробно и лицата, които ги вършат или са ги вършили - както от БСП, така и от ГЕРБ. Нямаш ли юридически съветник, та така семпло прикриваш, че служиш на Русия?!

19.05.2019 15:00:47

Анонимен

Срам ме е, че милиони българи бяха излъгани, за пореден път, да гласуват за това решетниково-импексово недоразумение.

19.05.2019 14:59:27

Анонимен

ЧЕРВЕН РУМЕНЕ РЕШЕТНИКОВ , НЕ СТАВАШ ПО ИНТЕРЕСЕН С ВЕЧЕ ИЗРЕЧЕНИ ДУМИ.САМО ЦИТИРАШ И СЕ ПРАВИШ НА ОРИГИНАЛЕН. Е НЕ СИ.

19.05.2019 14:58:17

Анонимен

БАЛКАНСКОТО ДЪРЖАНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ИЗГЛЕЖДА НАГЛОСТ ПО СЪВЕТСКИ.

19.05.2019 14:19:10

Анонимен

НОПЕРАТА НА БАЛКАНСКА РЕЗИДЕНТ.

19.05.2019 14:15:58

Анонимен

ЛАФА НЕ Е ТВОЙ А И НЕ НА МЯСТО. ВСЕКИ ЛАФЕТ СИ ИМА ВРЕМЕ. В ТОЗИ МОМЕНТ ОТ РЕЗИДЕНТА ЗВУЧИ НЕЛЕПО И СТРАННО.

19.05.2019 14:15:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.