• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Румяна Ченалова е извикана в ДАНС, повдигат й ново обвинение (обновена)

Румяна Ченалова е извикана в ДАНС, повдигат й ново обвинение (обновена)

/КРОСС/Съдия Румяна Ченалова е призована в ДАНС, за да й бъде повдигнато ново обвинение, съобщи БНР. 

Часът на призовката й съвпада с часа, в който тя е повикана от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка със започналата проверка на изтеклите записи на разговори между нея и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Според неофициална информация утре ВСС ще решава дали да я уволни. Такова е предложението на дисциплинарния състав, който проверява дали е нарушила Етичния кодекс на магистрата с работата си по т.нар. дело "Белведере", заради което беше наречена от френския посланик гнила ябълка, и още няколко други стари случаи, по които ВСС се самосезира след изказването на Ксавие дьо Кабан.

В скандалната телефонна комуникация, която изтече в началото на ноември, се говори за проблемите на бившата шефка на Софийския градски съд около аферата „Червеи", която я изпрати на подсъдимата скамейка.

Главният прокурор Сотир Цацаров, който за първи път коментира темата на 12 ноември, беше категоричен, че записите са направени незаконно и отрече да е получавал разпореждане от премиера да „опраска" бившата съдийка Владимира Янева.

Без да го заявява в прав текст, Цацаров намекна, че в основата на записите стои скандалната съдийка Румяна Ченалова, която както Янева е „клиентка" на прокуратурата.

„Едната, към момента на провеждане на разговора, е лице с образувано досъдебно производство, конкретно срещу нея. Втората е привлечена като обвиняема", посочи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Май всичките от това хоро, вкл. шопарът Цацаров са за канализацията! Нашето общество се гърчи и агонизира от десетилетия и е време за решителни действия за прекратяването на това унизително състояние на народът ни!

18.11.2015 14:13:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.