• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Протест срещу лошите пътища на пътя Русе - Кубрат (видео)

Протест срещу лошите пътища на пътя Русе - Кубрат (видео)

/КРОСС/ Протестна блокада на пътя Русе - Кубрат. Той бе организиран от жителите на Тетово и още няколко съседни села, които са недоволни от лошите пътища в района, съобщава Русе Медиа.

Протестът затвори кръстoвищетo на републиканския път между Русе, Кубрат, Тетoвo и Смирненски. В блокадата се включи и селскостопанска техника. Хората са възмутени от дупките и разбитите пътища, които не са ремонтирани от години.

„Докога ще бъде това нещо? Южна България перфектни пътища, софиянци ли са българите, а ние сме какви - измекяри? Да ни чуе това правителство, да дойдат Бойко Борисов и други, да ни чуят исканията. Това вече не е път, това е някакво безобразие", коментира Милко Казаков от Червена вода.

Хората споделиха, че постоянно разбиват колите си, а ограниченията са безсмислени по този път, тъй като се шофира с най-много 50 км заради дупките. „Винетки ли да си купя, джанти ли да си правя, нови зимни гуми - държавата държи всички да са с 4 мм, съгласни сме, но всичко се обезсмисля като няма път", казва Драгомир Даскалов от Образцов чифлик.

Местните жители са притеснени и от факта, че идва зима, а пътят няма маркировка и е невъзможно да се кара в мъгла. По думите им пътят е правен в края на 80-те години и оттогава няма никакъв основен ремонт по него, само частично се запълват дупки. 

„Това го слушаме от много години, обещанията са все за реконструкция изцяло на пътя, но не се случва, за поредна година. Сега ни обещават, че другата година ще има отново. Като наближат избори, има обещания, след изборите не се случва нищо. Няма да спрем само с този протест, най-вероятно, може би ще има следващи протести, докато не видим реални стъпки", заяви Стилиян Стефанов от Тетово.

 

Вече има обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, който да направи основен ремонт на 47 км от пътя Русе - Кубрат.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.