• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Завърши реконструкцията на пътя Русе - Силистра

Завърши реконструкцията на пътя Русе - Силистра

/КРОСС/ Завърши реконструкцията на път II-21 Русе - Силистра, при входа на Русе. Днес бе пуснато движението по бул. „Тутракан" в Русе, който съвпада с трасето на второкласния път. Строителните работи приключиха и предстои издаването на АКТ 16 и разрешението за ползване. С изграждането на второ платно, в участък от около 300 м, се подобрява пропускателната способност на пътя в района на Дунав мост. Инвестицията е за близо 1 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура".
Реконструираната отсечка започва от кръговото кръстовище с бул. „България" и продължава към изхода на град Русе в посока Силистра. Съществуващият двулентов път в чертите на гр. Русе е разширен до четирилентов и е продължение на пътя между Русе и Мартен.
Проектът е изпълнен на два етапа. Първият етап е завършен през 2016 г. от НКЖИ като е реконструиран жп надлезът и е изграден втори отвор на съоръжението, през който да преминава новото платно на булеварда. През май миналата година Агенция „Пътна инфраструктура" започна вторият етап от проекта, включващ реконструкцията на участъка.
Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Пътинженеринг" АД. Стойността на договора за строителство е 1 060 651,07 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „ПЪТКОНСУЛТ 2000" ЕООД. Техният договор е за 25 200 лв. с ДДС.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Изглежда много добре, но наистина много добре. Всеки ден се правят нови пътища, а ние негодуваме. В крайна сметка оценяваш това, което имаш едва, когато го загубиш

20.04.2019 19:30:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.