• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Спас Русев е новият собственик на "Левски"

Спас Русев е новият собственик на "Левски"

/КРОСС/ Бизнесменът Спас Русев е новият собственик на футболен клуб "Левски". Той се появи на общото акционерно събрание, което се провежда в НДК и седна на първия ред до досегашните мажоритарни акционери Иво Тонев, адвокат Александър Ангелов и Николай Иванов.
Малко по-късно Тонев излезе на трибуната и обяви, че именно Русев става собственик на клуба, тъй като тримата мажоритарни акционери са му прехвърлили акциите си. В речта си досегашният председател на УС подчерта, че Русев е достоен човек и знае как се управляват големи дружества, като "вече 21 години е в средите на българския футбол".
Тонев допълни, че от встъпването си на власт през 2015 г. тримата с Ангелов и Иванов са дали за "Левски" лични средства в размер общо на 1,4 млн. лв., а техни приятели и бизнес партньори са закръглили сумата на около 2 млн. лв.
През изминалата година са погасени задължения в размер на 4,26 млн. лв., а само към НАП те са 1,4 млн.

"От дете съм закърмен с идеята "Левски". Като малък ходех на мачове и това беше празник. По-късно, когато отидох да живея със съпругата си в Лондон, заради синия цвят избрах "Челси" и ходех на неговите мачове. Там видях какво е да се ходи семейно на мач, какво е т.нар. "мач дей" - каза в речта си Спас Русев. - Тук наблюдавам как футболни президенти коментират непрекъснато мачове, съдии и какво ли още не около отборите. Не очаквайте от мен на всеки 45 минути да се изказвам за мачовете. Не очаквайте от мен да се бъркам в работата на треньора. Не очаквайте от мен да коментирам работата на футболния съюз. Моята задача е да осигуря подходящите условия за работа на футболистите и екипа на клуба. Защото "Левски" е идея".
Думите му бяха посрещнати с аплодисменти и ставане на крака от акционерите. След това Спас Русев предложи в Надзорния съвет, освен него, да влязат Деян Петков (директор на дирекция информационна сигурност във "Вива Телеком") и сина си Евгени Русев (изп.-директор на гранд-хотел "София").
Преди последната точка от общото събрание - "Разни", бе дадена 40 минути почивка и Спас Русев и останалите новоизбрани членове на Надзорния съвет си тръгнаха.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.