• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Защитата на Чеци ще поиска оправдателна присъда

Защитата на Чеци ще поиска оправдателна присъда

/КРОСС/Защитата на Николай Русинов-Чеци ще поиска оправдателна присъда, каза пред журналисти адвокатът му Иво Найденов. Прокуратурата поиска доживотен затвор за подсъдимия за убийството на Яна Кръстева в Борисова градина.

Найденов посочи, че ще представи пред съда прочита, който прави на доказателства. А те по думите му не били достатъчни за осъдителна присъда на Русинов.

По-рано адвокатът на семейството на Яна Кръстева - Григор Вълков, напомни за противоречията в защитната теза на Русинов, който в нощта на убийството първоначално твърдял, че не помни нищо, заради изпитото голямо количество алкохол и взетите наркотици, а по-късно описал с подробности сексуалния си акт с Яна Кръстева, който според него бил доброволен.

На мястото на убийството обаче е била намерен салфетка с биологичния материал на Русинов и кръвта на Яна. Това, както и уврежданията по тялото и лицето й, според Вълков говори, че тя се е съпротивлявала. На място са били открити и изключените телефони на Яна Кръстева, по които има отпечатъци на Русинов.

Вълков напомни, че Русинов е заминал изненадващо за приятелите му за Румъния непосредствено след убийството. Той имал и резервация за пътуване до Южна Африка, която обаче отменил, след като бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обявил пред медиите, че има задържан за убийството.

Иво Найденов обаче каза, че към момента на задържането на Русинов все още не е била огласена информацията за ареста на задържания първоначално Пламен Трифонов.

28-годишната Яна беше пребита, удушена и изнасиленa след рок концерт в Борисовата градина през юли 2011 г. В момента единствен обвиняем за престъплението е Николай Русинов-Чеци, който признава, че е правил секс с младата жена, но категорично отрича да е замесен в зверското убийство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.