• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

САЩ ще противостоят на Русия и Китай с нови оръжейни системи

САЩ ще противостоят на Русия и Китай с нови оръжейни системи

/КРОСС/ За да противостоят на Русия, която предизвиква международния ред и дрънка с ядрено оръжие, Съединените щати модернизират своя ядрен арсенал и инвестират в разработката на съвременни системи за въоръжаване, вкл. нов стратегически бомбардировач и лазерно оръжие, заяви американският военен министър на САЩ Ащън Картър на конференция в мемориалната библиотека „Роналд Рейгън" в Сими-Вали, Калифорния. 

„В Европа Русия нарушава суверенитета на Украйна и Грузия и активно сплашва балтийските страни, а в Сирия долива масло в огъня на опасен конфликт и подсилва екстремизма, срещу който иска да се бори. Най-обезпокояващо е дрънкането с ядрено оръжие, което поставя под съмнение ангажираността на руското ръководство към съхраняването на стратегическата стабилност, към неупотребата на ядрени военни средства. Не се стремим нито към студена, нито към гореща война с Русия и не искаме тя да ни е враг. Но нека никой не се заблуждава: САЩ ще защитават своите интереси, интересите на съюзниците си и международния ред", подчерта ръководителят на Пентагона.

Ащън Картър заяви, че в отговор на предизвикателствата от страна на Русия САЩ обмислят нови варианти за действие и предприемат стъпки за укрепването на колективната сигурност на всички страни от НАТО. Военният министър на САЩ добави, че страната му продължава да оказва помощ на Украйна в подготовката на армията й за борба със сепаратистките сили в Донбас.
Същевременно Вашингтон щял да продължи сътрудничеството си с Москва в сфери, където има съвпадение на интересите, като ядрената програма на Иран, отношенията със Северна Корея или спирането на военните действия в Сирия.
Ащън Картър отбеляза още, че сериозно предизвикателство към американските интереси отправя и Китай, който напомпва своята военна мощ и се опитва да я използва за решаване на териториалните спорове със съседите си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

до вторият: Номад сте вие ",защото не виждате какво правят краварите а само им слушаш благите приказки!

09.11.2015 11:39:56

ЧК до КЧ

Никой от високо-технологичните държави не е луд да прави война и да си разваля добре подредената държава...! Само тези Сибирски номади, които са пред тотална криза, глад и мизерия дрънкат пушки и пищови, като забравят, че Украйна им предостави ядреното си оръжие срещу ангажимента да я пазят, а не да я нападат...! Във военно отношение Русия е много изостанала, а Китай още прохожда !

09.11.2015 10:49:22

КЧ

Какво? Трябваше ви причина за да папате парици за въоръжение ли? Намерихте си! Само че помнете че "на всяко действие има равни по сила и обратно по посока противодействие"!

08.11.2015 17:08:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.