• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

МВнР на Русия: Плановете за американска база в Полша представляват заплаха за Русия

МВнР на Русия: Плановете за американска база в Полша представляват заплаха за Русия

/КРОСС/ Плановете за създаване на военна база на САЩ в Полша предполагат проектиране на сила в близост до руската граница, заяви пред РИА Новости заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, съобщава Фокус.

По неговите думи, подобен ход би означавал, че „САЩ и техните съюзници фактически окончателно преминават към системата за обезпечаване на сигурността от времената на Студената война“.

Грушко отбеляза също, че евентуално изграждане на американска военна база в Полша би било равнозначно на разрушаване на основополагащия акт Русия – НАТО, който ясно забранява подобни действия.

„Отнасяме се отрицателно по много причини, защото подобно решение, ако бъде реализирано, ще означава допълнително влошаване на ситуацията в сферата на сигурността“, заяви дипломатът.

Грушко предупреди, че появяването на тази база ще принуди Москва да приеме редица „допълнителни военно-технически превантивни мерки“, които ще обезпечат сигурността на Русия в новите условия.

„Ние имаме различни варианти, включително много евтини, чрез които да укрепим нашата сигурност“, добави зам-министърът и подчерта, че разполагането на база ще бъде ход, „който противоречи и на интересите на общоевропейската сигурност“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Трьмп-нашите партньори от Запада

Мисля за военна база на Русия в Канада и Мексико Ще защитава дьржавите им и суверенитет от Военно промишления комплеск на САЩ Такива бази ще поискат и Венецуела Аржентина Боливия Панама Никарагуа Може да се помисли и за унищожаването на Земята като цяло Нищо по просто и логично всички да отидем заедно кьм ада Това е просто и логично С няколко термоядрени бомби да преключим Няма да има долари цветни преврати Уолтсрийт и мастити международни бандити от САЩ Всички в кюпа и флора и фауна Без Украйна НАТО и заплахи -решаваме проблема по бьрзо

30.09.2018 22:33:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.