• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

 Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

/КРОСС/ Изключително тревожна новина идва от България, написа в профила си във Фейсбук Константин Косачев, председателят на комисията по международни работи на Съвета на Федерацията на Русия. Серия от арести, разпити и обвинения в "шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия.

Във Фейсбук той заяви, че е обезпокоен от пристигащите от страната ни новини за задържани активни привърженици на приятелските отношения с Русия, много от които той познавал отлично.

Косачев подчерта, че заедно с тях парламентаристите са направили много по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, който Съветът на Федерацията провежда всяка година в Крим.

"Ще разберем за какво става въпрос и ще ги защитаваме решително. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", категоричен бе сенаторът.

Той посочи и че възнамерява да поиска подробна оценка на случващото се от международните правозащитници, както и НАТО и ЕС, които са съюзници на България.

Припомняме, дипломатическият спор между България и Русия започна във вторник, когато от българското Министерство на външните работи заклеймиха съмнителната историческа теза на Русия за "освобождение" от нацизма. Изявлението им беше по повод организирана от руското посолство "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма".

Реакцията на Русия не закъсня - от посолството й у нас уточниха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата ситуация в България. Самата Русия пък обяви за "неморална" позицията на МВнР.

Косачев пише още, че ще се настоява за цялостна оценка на това, което се случва от международните защитници на правата на човека, които се провеждат по темата за "затворници на съвестта", и от съюза на НАТО за България и ЕС, толкова обичат техните ценности и нашите общи права на човека.

България, ти вече беше унижена онзи ден в оценката си за резултатите от Втората световна война. Време е да се подготвим, пише Косачев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

тази готовност показва съпричастност

към тежкото престъпление срещу държавата ни.

11.09.2019 07:39:08

Анонимен

Поклон пред братята РУСНАЦИ

10.09.2019 14:02:18

помнещ

Така е, братя руснаци, след като някога вашите деди са пощадили много от фашистите в България...а и не само там...сега техните наследници правят опит за реванш...и отново ще ни включат в антируска ос....както в началото на Втората световна война....

10.09.2019 12:34:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.