• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Руското посолство стартира акция „Попитай посланика” във Фейсбук

Руското посолство стартира акция „Попитай посланика” във Фейсбук

/КРОСС/ В навечерието на Деня на дипломата Руското посолство стратира на страницата си във Фейсбук акция „Попитай посланика". В рамките на няколко дни посетителите могат да задават своите въпроси към посланик Анатолий Анатолиевич Макаров и да получат отговори лично от него.

Голяма част от въпросите са свързани с отпадането на визовия режим между България и Русия и улесняването на пътуването между двете страни. Друг кръг от зададените вече въпроси са свързани с възможностите за безплатно образование в Русия. „ „Уважаеми господин Посланик, с голям интерес следим политиката на Русия по отношение привличане на млади български студенти. Бихте ли разказали дали дуалното обучение в Русия набира скорост и дали нашите деца, завършили там, биха имали шанс за намиране на работа и спокоен живот, наравно с местните студенти." пита Йохана Цолова на страницата на посолството във Фейсбук.

 


Една част от въпросите са свързани с активността на посолството по отношение на насърчаването на българо-руските бизнес отношения. Хората задават и въпроси, свързани с историческите корени на взаимоотношенията между България и Русия, с евентуално посещение на президента Владимир Путин в България. Един от най-често срещаните въпроси е и с провала на Южен поток и детайлите около преминаването на „Турски поток" през България.

Русия е естествен партньор и брат на България, коментират посетителите на страницата на посолството във Фейсбук. Доста голяма част от тях просто молят за по-голямо присъствие на руската култура у нас. Акцията на посолството ще продължи до 10 февруари.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.