• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Николай Малинов: Силна Европа е невъзможна без Русия

Николай Малинов: Силна Европа е невъзможна без Русия

/КРОСС/ Над 12 хиляди души се събраха на 13 септември край язовир Копринка до Казанлък на единадесетия традиционен събор на приятелите на Русия у нас.

"Национално Движение Русофили започна подписка против чуждото военно присъствие в България", съобщи от трибуната Николай Малинов, председател на движението. Думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти от въодушевената публика. Николай Малинов се обърна към присъстващите със специално изявление:

„Скъпи приятели, по традиция в тези 5-10 минути, които отделям за да направим равносметка за свършеното през годината и да начертаем плановете и задачите, които сме уточнили в навечерието на празника, е в основата на моето изказване. Този път обаче, се намираме в много по-сложна ситуация. Преди да дам думата на нашите гости, ще зачета една декларация на Национално Движение Русофили във връзка с единадесетия събор, като се надявам да приемете като наша декларация към българското общество. Основните идеи в тази декларация са две. Първата - ние не просто сме против санкции срещу Русия, а смятаме, че Европа е по-силна с Русия и това е един неоспорим факт.

Втората основна съставляваща на тази декларация е, че заявената от нас на 9 май, заедно с всички другари в Координационния съвет (използвам тази дума, без да влагам политически смисъл в нея) , защото знаем, че русофилите не са нито леви, нито десни и гостите които сега ще представя, са доказателство, че съборът е уважен от целия спектър на политическите сили в България.

Онзи ден направихме една пресконференция, на която се опитахме да отговорим на българското общество, какво събира 11-та година подред повече от 10-12 000 души всяка година. Позволих си в един може би нетрадиционен начин, да отговоря на зададения въпрос на журналиста, а именно, че само човек, който живее в православна държава, в православна България може да разбере, че състоянието на любов не е състояние само между два индивида, а понякога дори еднополови, а може да бъде състояние на обществото и дори любов между два народа.

Скъпи приятели, зачитам декларацията на Национално Движение Русофили.

"Днес ние, русофилите на България се обръщаме към всички български граждани, към политически партии и граждански управления като заявяваме - отношението на преобладаващата част от българите към Русия и руския народ е неподвластно на политическата конюнктура. Ние изпитваме чувства на близост, родство, историческа симпатия към Русия, усещане за цивилизационна общност с руския народ. Българо-руските отношения имат многовековна история и се основават на солидни духовни и исторически традиции, на общи славянски и православни корени. Русофобията в България е вредна за настоящето и опасна за бъдещето на България. Системната русофобия, прилагана вече две десетилетия от медии, политически партии и добре платени неправителствени организации, е антибългарска! Всестранното развитие на връзките ни с руския народ и Русия са изключително важен фактор за просперитета на България и за съхраняването на нашата културна, историческа и цивилизационна идентичност в съвременния глобализиращ се свят. Агресивността спрямо Русия е дълбоко противоречие както с историческите връзки между българския и руския народ, така и с геостратегическите и икономическите интереси на нашата страна и на Европа. Категорично сме против срещу каквито и да било санкции срещу Русия. Да, ние сме членове на Европейския Съюз и затова ясно заявяваме - обединена, силна и просперираща Европа не е възможна без и още повече срещу Русия. Категорично сме против използването на български военни бази от САЩ. Използването от САЩ на военни бази у нас, правят България мишена в конфликта с Русия. Въвличането на България в такъв конфликт противоречи на българските национални интереси и ги превръща в заложник на чужда политика. На 9 май заявихме намерението си за събиране на подписи против американското военно присъствие у нас. Днес поставяме началото и подкрепа на започналата подписка от партия „АТАКА". Призоваваме за подкрепа всички българи и български граждани. Заявяваме, че за оцеляването и напредъка на България огромно значение има развитието на българо-руски духовни, културни, политически и икономически отношения. Тяхното разгръщане и утвърждаване като стратегически в националната ни политика е от жизнено значение за българската нация и те трябва да бъдат неподвластни на геополитически сътресения и конюнктурни интереси!", каза в заключение председателят на Национално Движение „Русофили" Николай Малинов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това паразитно съсловие, в по-голямата си част отгледано и угоено от труда на подтискания и експлоатиран българин с помощта на руските щикове трябва да бъде определено като предателско и обслужващо комплексните интереси на вражеска Русия ! Докога ще търпим тези твари, заедно с руските окупатори да ни ограбват и тормозят !? Да погребем този социалистически тандем ...!

15.09.2014 15:58:31

Анонимен

Това паразитно съсловие, в по-голямата си част отгледано и угоено от труда на подтискания и експлоатиран българин с помощта на руските щикове трябва да бъде определено като предателско и обслужващо комплексните интереси на вражеска Русия ! Докога ще търпим тези твари, заедно с руските окупатори да ни ограбват и тормозят !? Да погребем този социалистически тандем ...!

15.09.2014 15:57:53

Анонимен

Естествените природни ресурси за Европа са в Русия. Който си мисли, че като си дръвчи на Русия, ще постигне нещо, се заблуждава. Русия не е Ирак или Либия, че да се бомбардира безнаказано. А наказанието е известно.

15.09.2014 15:28:59

Бобо

Долни българоубийци това са Московските рубладжии , типичен пример националният предател Малинов ....

15.09.2014 12:30:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.