• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Русия e страна партньор на 75-ото издание на Международния технически панаир Пловдив

Русия e страна партньор на 75-ото издание на Международния технически панаир Пловдив

/КРОСС/ Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, заместник-министърът на науката и висшето образование на Русия Наталия Бочарова заедно с министър-председателя на България Бойко Борисов откриха руския щанд на международния технически панаир в Пловдив.

Своите иновационни проекти на Международния технически панаир в Пловдив представят над 50 руски организации, в това число научно-изследователски институти и университети в Русия. Във форума, официален партньор на който е Русия, вземат участие около 600 компании от 34 страни.

Заедно със заместник-министъра на науката и висшето образование на РФ Наталия Бочарова и посланика на РФ в България Анатолий Макаров главата на българското правителство Бойко Борисов преряза червената лента, като откри експозицията, запозна се и с експонатите, и даже се пробва в ролята на заварчик, като лично изпита тренажор, разработен в Русия за подготовка на специалисти.

По думите на Наталия Бочарова, сътрудничеството в областта на образованието и науката между Русия и България динамично се развива, провежда се последователна работа за подкрепа на руските и български университети. "На този панаир ние дадохме старт на съвместен проект в областта на образованието между Университета за хранителни технологии в Пловдив и Московския държавен университет за технологии и управление "Разумовски", които заедно ще подготвят бакалаври. Готвим нова програма за сътрудничество в областта на науката и образованието между нашите страни. Имаме вече от порядъка на 20 съвместни проекта, които се финансират от двете страни, това са абсолютно партньорски отношения, които ни позволяват добре да работим", - подчерта заместник-министърът.

Посланикът на Русия Анатолий Макаров подчерта, че "поканата Русия да стане страна партньор на водещото изложение в България и Югоизточна Европа е още едно доказателство за това, че отношенията между нашите страни продължават да укрепват".

"Ние сме готови да предложим на България съвременни медицински технологии, нова селскостопанска и миннодобивна техника от най-висока класа. Ще се радваме да видим в Русия български иновационни проекти. Ние сме открити към съвместно сътрудничество", - подчерта Макаров.

На руския щанд са представени модерни научно-технически институти и университети, които работят по ракетно-космическото направление, дигиталната икономика, химическите технологии, микроелектрониката и множество други области.

В четвъртък своите възможности ще представи един от лидерите в изложбената дейност в Русия, компанията "Експоцентър".

 

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.