• 10 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Русия поиска от съда в Лондон да ускори разглеждането на иска по украинския дълг

Русия поиска от съда в Лондон да ускори разглеждането на иска по украинския дълг

/КРОСС/ Русия е подала във Върховния съд в Лондон иск за внасяне в ускорен ред на решението по иска, подаден във връзка с неизплащането от страна на Киев на дълга от 3 млрд. долара, съобщиха от руското финансово министерство, предаде РИА Новости.

Отбелязва се, че искът е подала независимата компания The Law Debenture Corporation plc, представляваща интересите на Русия.

 В обръщението се отбелязва, че Украйна е включила в отговора на иска редица изключително политически аргументи, които по никакъв начин не се отнасят към очевидното изискване на компанията да изпълни дълга си.

Очаква се разглеждането на жалбата да бъде разгледана в края на 2016 г. и в случай, че тя бъде удовлетворена от съда, няма да бъде необходимо провеждане на пълномащабен съдебен процес. Тогава окончателното решение може да бъде внесено още в началото на следващата година.

По-рано украинският министър на финансите Александър Данилюк заяви, че Киев не е длъжен да връща на Русия дълга, тъй като това бил „политически кредит“, припомня РИА Новости.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

цървул

Какво Ви пречи Русия бе тъпи олигофрени.Ако нямаме руски туристи ще фалират всичките ни хотели по морето, ако не ни дават газ, петрол и ядрено гориво ще си светим и топлим със свещи. Мога да Ви изброя още поне сто неща. Но защо да Ви просветлявам, чакайте добро от САЩ. А и незабравяйте да гласувате за Пазача на Бай Тошо.

29.07.2016 11:49:47

Анонимен

Крайно време е Русия да бъде НАУЧЕНА да губи! Също да бъде ОТУЧЕНА, че винаги е права и винаги й се полага бонус! Минаха окупационните времена и Светът трябва да се погрижи и останалите народи, окупирани до Владивосток да получат свободата си, а тая Сибирска измет да фалира!

29.07.2016 11:35:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.