• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ЕС и САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

ЕС и САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

/КРОСС/ ЕС и САЩ обмислят нови санкции срещу Русия след задържането на 24-ма украински моряци край бреговете на Крим, пишат днес британски медии като се позовават на свои източници. Според тях, разговорите са на ниво работни групи, а мерките ще бъдат насочени срещу отговорните за инцидента в Керченския пролив.

Очаква се външните министри от 28-те държави-членки на ЕС да обсъдят въпроса като част от по-широкия дебат за ситуацията в Украйна по време на срещата си в Брюксел в понеделник.

Финалното решение за разширяването на санкциите ще бъде взето в следващите седмици, е допълнил източникът.

Западните държави се опасяват, че отговорът им на руските действия в Азовско море е слаб, което позволява все по-големи нарушения на международното морско право да остават ненаказани. Ако не бъдат взети мерки, има риск Русия да продължи да нарушава корабоплаването, са казали източниците, смятат западните държави.

Първоначално някои страни от ЕС са се надявали, че задържането на украинските моряци и кораба им ще бъде решено по дипломатически път с Кремъл. Няма обаче индикации, че Москва планира да ги освободи, нито че има желание да деескалира напрежението по темата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както виждаме, вече 5 г санкционират Русия за кво ли не - резултат без ефект! Едно голямо нищо.

13.02.2019 20:27:32

Анонимен

Аз пък мисля, че щом още има какво да се санкционира, значи някой не си е свършил работата при предните санкции и трябва да му се потърси отговорност.

13.02.2019 13:25:57

Анонимен

"ЕС и САЩ обмислят нови санкции срещу Русия .." А не мислят ли, че прекаляват с агресията си и натиска срещу Русия? И накрая на руснаците ще им писне и ще стане голяма беля! Или това искат! Но този път САЩ ще изядат дървото и ще бъдат принудени да воюват на своя територия!

13.02.2019 11:53:09

Анонимен

Тъпи слугнажни ЕС политици. Идиоти прости.

13.02.2019 11:20:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.