• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Цивилизационно

Цивилизационно

/КРОСС/За България няма да има преки последици от новите санкции, наложени на Русия, но ако има оттук нататък още, тогава и ние ще пострадаме. Това каза вчера пред журналисти външният министър в оставка Кристиан Вигенин. Косвени последици обаче може да има заради възможни реакции от руска страна.

Добре е да се успокояваме, че не ни засягат пряко санкциите, налагани на Русия за голямата беля, извършена от друг. Обаче въпросът е много по-голям. Става дума за принципното ни отношение към тези санкции и къде всъщност ще се окажем ние при, не дай Боже, бъдещо разрастване на конфликта. Става дума не само дали ще загубим 50 лева или 50 милиона, да речем. Ако някой ограби или пребие брат ти, това как те засяга - пряко или косвено? Ако са запалили двора на съседа ти, това пряко или косвено се отнася до теб? Става дума за сблъсък на ценностни системи, в който няма как да стоим едновременно и от двете страни. Ние сме против санкциите за Русия, не защото ще ни бръкнат в бохчата, а защото са несправедливи, защото са абсурдни, защото са плод на имперските амбиции на една държава. Държава, която не само помля Украйна пътьом, стремейки се да омаломощи Русия, но разруши морала в света и върза Европейския съюз като пудел на каишка, налагайки един-единствен световен режим - на лъжата и на бомбите.

Всички провокации на САЩ и подопечния им Киев до момента целят едно - Русия да влезе в Украйна. И всички да й се нахвърлят. Това не става и бесът се развихря. Ами ако Киев установи контрол над Донбас, което е възможно, какво става с повода за санкциите към Русия? На бесовете ще им остане едно, най-тежкият сценарий? Ето така стават войните. И това ни засяга пряко! Цивилизационно.

Коментар на Велиана Христова, "Дума"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.