• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Путин и Ердоган разговаряха за решаване на сирийската криза

Путин и Ердоган разговаряха за решаване на сирийската криза

/КРОСС/ Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се договориха в телефонен разговор днес да засилят координацията на усилията за решаване на сирийската криза на различни равнища, предаде агенция ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

При обсъждането на сирийската криза бе подчертана важността на по-скорошното съгласуване на практическите аспекти на прилагането на меморандума за създаване на "зони за деескалация" в Сирия, се посочва в съобщението на пресслужбата на Кремъл. Това ще позволи да се укрепи режима на прекратяване на огъня и ще повиши ефективността на междусирийските преговори в Женева и в Астана. Договорено е да се засили координацията на усилията по този въпрос на различни равнища, се казва още в съобщението.

Путин и Ердоган са си разменили поздравления по повод 25 години от подписването на Договора за основите на отношенията между Русия и Турция на 25 май 1992 г. Президентът на Русия също така е пожелал успех на Ердоган във връзка с избирането му за председател на Партията на справедливостта и развитието, посочва ТАСС.

Пресслужбата на Кремъл съобщава, че двете страни са заявили общото намерение за по-нататъшно укрепване на стратегическото партньорство между Русия и Турция. В този контекст е била засегната темата за хода на реализация на споразумението за взаимна отмяна на ограниченията в търговско-икономическата сфера и въпроси на осъществяването на големи съвместни енергийни проекти - строителството на АЕЦ "Аккую" и газопровода "Турски поток".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вижте ги отново булката/ джуджето Путин/ и младоженецът /султан Ердоган/Лика-прилика са си.Като Хитлер и Сталин са.Да им е честито!С радост да консумират брака си....до следващия паднал руски самолет.Тогава булката пак няма да яде турски домати.Булката/Путин/ да не забравя, че султан Ердоган си има и други жени в харема.

27.05.2017 19:12:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.