• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

16 страни искат сделка с Русия за въоръжаването

16 страни искат сделка с Русия за въоръжаването

/КРОСС/Шестнадесет европейски държави, сред които и България, ще поискат ново споразумение с Русия за контрол на въоръжаването, съобщи агенция "Ройтерс", цитирайки в. "Ди Велт".
"Сигурността на Европа е в опасност", заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пред вестника. "Имаме нужда от повече разговори с Русия, а не по-малко, колкото и да са сложни отношенията ни в момента", добави той.
Социалдемократът Щайнмайер, който вероятно ще стане новият президент на Германия, призова за сделка за въоръжаването още през август. От септември към инициативата му се присъединили България, Франция, Италия, Австрия, Белгия, Швейцария, Чехия, Испания, Финландия, Холандия, Норвегия, Румъния, Швеция, Словакия и Португалия в качеството си на членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Очакваше се късно снощи групата да публикува общо изявление и да обсъди темата на срещата на министрите от ОССЕ на 8 и 9 декември в Хамбург.
Шайнмайер осъжда анексацията на Крим и подкрепата на Москва за сепаратистите в Източна Украйна. Той обаче бе критикуван от служители на САЩ и НАТО, след като заяви, че военните маневри в Източна Европа са "дрънкане на оръжия" и могат да влошат отношенията с Русия.
В същото време в. "Известия" съобщи, че Москва пуска в действие глобална система за морско наблюдение. "Хармония" ще може да открива вражески кораби, подводници и самолети във всеки район от Световния океан. Тя се базира на подводни роботизирани комплекси, които излизат от специални подводници и разполагат на дъното мощни хидроакустични станции. После роботите изпращат получените данни в командния пункт чрез сателити. Автономните станции, разполагани на дъното и обединени в мрежи, ще използват уникални литиево-полимерни батерии. Според експерти някои елементи от системата вече работят, а като цяло тя ще влезе в действие най-късно през 2020 г., посочва "Известия".
Водещ конструктор е руската Корпорация за космически системи със специално предназначение "Комета" - част от концерна за въздушно-космическа отбрана "Алмаз-Антей".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аноним 1. Хитлер мислеше като тебе.

26.11.2016 19:29:54

Анонимен

По-добре православни "рубладжии" от колкото чалмаливи евротолерасти.

25.11.2016 23:07:06

Анонимен

Неуморни блъфьори и лъжци, но във фантазиите си са недостижими!? Почти всичко, пробутвано ни от тукашните им медийни собствености са чист, 100%-ви измислици, които могат да екзалтират само малоумници и рубладжийски клиентелисти!

25.11.2016 22:37:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.