• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Заплашват да изхвърлят Русия изцяло от Олимпиадата през 2020 г.

Заплашват да изхвърлят Русия изцяло от Олимпиадата през 2020 г.

/КРОСС/ Русия може да пропусне всички световни първенства в спорта, както и Олимпиадата в Токио 2020, ако не докаже до 3 седмици, че поредното тежко обвинение към нея от Световната антидопингова агенция не е акуратно.

WADA обвини Москва, че е "изтрила, заличила и подменила" куп важна информация от своята антидопингова лаборатория, докато течеше мащабното разследване за "системна политика на допингиране, подкрепена и от държавата".

То доведе до серия наказания на руснаците, те не участваха на световни първенства в леката атлетика, а на Зимните игри в Пьончан се представяха като независими атлети без химн и флаг, въпреки че си бяха руски спортисти. Със сигурност Русия няма да участва под свой флаг и на предстоящото Световно първенство по лека атлетика в Доха.

"Имаме доказателства, че огромно количество информация е изтрито", каза пред BBC шефът на WADA Джонатан Тейлър. И обясни, че е даден триседмичен срок на руснаците за обяснение.

През януари Москва подаде исканата документация, с което се предполагаше, че ще изчисти името на спорта си и с наказанията ще се приключи. Но това е ново развитие и може да доведе до най-тежката санкция в историята.

Отговорът на Русия не закъсня. Новият спортен министър Павел Колобков попита, цитиран от агенция "ТАСС":

"Какви точно са тези липси на информация и какво е изтрито? С какво са свързани? Оказваме всяко поискано от нас сътрудничество, експерти от двете страни в дигиталните технологии работят заедно. Досега не сме скрили нищо, а ето, че се появяват нови обвинения."

Очаква се днес да има пресконференция в Москва, както и в централата на WADA в Швейцария, за да научим повече подробности по случая.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дайте им всичките медали на англо-саксите и говорете за демокрация!

27.09.2019 09:29:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.