• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Дмитрий Песков: Случаят Скрипал - сякаш Range Rover да направи катастрофа в Москва и ние да обвиним Тереза Мей

Дмитрий Песков: Случаят Скрипал - сякаш Range Rover да направи катастрофа в Москва и ние да обвиним Тереза Мей

/КРОСС/ Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков даде интервю на телевизионен канал "Русия днес". "KP" дава най-интересните фрагменти от разговора.

Скрипал не означаваше нищо за Русия

- "Той не представлява никаква стойност за Русия. Дали някой сериозно смята, че някой в Русия дори би помислил, че ще проведе такава безумна операция в навечерието на президентските избори и месеци преди толкова важно международно събитие като Световното първенство по футбол?

Първите обвинения срещу Русия бяха изразени от политиците и това се случи само няколко часа след инцидента. Веднага започна да се говори за факта, че Русия с "голяма вероятност" е отговорна за отравянето. И сега чуваме думите на експертите от ОЗХО, че дори един предварителен анализ на токсичния агент ще отнеме около три седмици. Противоречието е очевидно.

И ако една английска кола убие човек?

- Защо всички се втурнаха да обвиняват Русия? Позволете ми да изготвя много груба аналогия, въпреки че по мое мнение е трудно да се измисли по груба работа. Но нека си представим: В центъра на Москва става автомобилна катастрофа, в резултат на която човек умира.

Виждаме какъв вид кола е, и се оказва, че това е един британски, да речем, Range Rover. Представете си, че аз или представител на Министерството на външните работи правите официално изявление, че една кола с британско производство е направила катастрофа в центъра на Москва и че министър-председателят на Великобритания вероятно ще бъде обвинен за тази злополука.

САЩ се оттеглиха от ПРО и не ни оставиха никакъв избор

- Когато САЩ се оттеглиха от договора за ПРО те застрашиха системата на взаимно ядрено възпиране и това е един от основните компоненти на системата за международна стабилност и сигурност. От тогава Русия многократно е била цел на усилията за неутрализиране на ядрения потенциал на страната. 

Независимо от всички предложения за взаимни отстъпки и сътрудничество, за да се гарантира международна стабилност, за съжаление никога не сме виждали никакви насрещни стъпки. В резултат на това Русия няма друг избор освен да покаже, че независимо от условията, въпреки постоянните усилия на нашите западни колеги да създадат "ракетен щит", Русия ще може да подкрепи система за взаимно ядрено възпиране.

Западните медии не търпят конкуренти

"В резултат на последните три или четири десетилетия медиите на англоезичните държави започнаха да управляват света: имам предвид търговските и държавните медии на Обединеното кралство и Съединените щати. Тези медии се превърнаха в най-влиятелните, най-мощните и по отношение на аудиторията и  покритие, те нямат равни в света. Те, имат определен монопол, могат да използват наличните инструменти, за да манипулират съзнанието и да променят гледната ви точка. Няма значение дали този изглед е верен или не в зависимост от ситуацията, той винаги може да бъде коригиран.

Ето защо те са толкова недоволни от появата на съперници, конкуренти, дори и такива като RT, особено в сравнение с тази огромна машина. Искрено вярвам, че размерът тук няма значение. Можете да бъдете малък канал по размер, но с влияние да заобиколите всичките си конкуренти ... Но подобна конфронтация сама по себе си може да унищожи създадената от тях система на манипулация на съзнанието.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

От проруското мнозинство

Да, вярваме им. А вие имайте предвид, че около 70-80% от българите сме за Русия. А палачинката може скоро да се обърне, както вече стана няколко пъти. Така че мерете си приказките,

23.03.2018 14:19:08

един българин

И Боеко не е съгласен с обвиненията на англосаксонските тъпанари.

23.03.2018 00:05:58

Анонимен

И НА ЗАПАД БАЯ НОРМАЛНИ ХОРА ИМА - СЪЩО ИМ ВЕРВАТ! ПРОСТО НЕ СА ИМПОТЕНТНИ РУСОФОБИ.

22.03.2018 23:57:23

Анонимен

ТИЯ СА ГОЛЕМИ СМЕШНИЦИ И САМО БЪЛГАРСКИТЕ РУСКИ ПОДЛОГИ ИМ ВЕРВАТ.

22.03.2018 21:02:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.