• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Марешки и Енчев: България трябва да поддържа по-добри отношения с Русия

Марешки и Енчев:  България трябва да поддържа по-добри отношения с Русия

/КРОСС/ България трябва да поддържа по-добри партньорски отношения с Русия, а на присъствието на чужди военни у нас трябва да бъде сложен край. Това са само две от позициите, които се оказаха общи за кандидат-президентите Веселин Марешки и Велизар Енчев. В сутрешния блок на бТВ те проведоха в по-малка степен предизборен дебат и в по-голяма - дискусия, в която взаимно се допълваха.

Велизар Енчев се обяви „за" падането на санкциите, наложени на Русия заради украинските събития като посочи, че заедно с лидерите на Унгария, Чехия и Словакия би се включил в инициатива за премахването им. „България е най-засегната от санкциите. Русия е наш геополитически партньор, би трябвало да е наш главен икономически партньор. Ние можем да си върнем тези пазари, но не с тази русофобска политика", категоричен бе той. 

Според Марешки Русия се мотивира допълнително от санкциите, развива производства и скоро нашият внос може да се окаже ненужен. „Интересът на българския народ и на българския бизнес е да си партнираме с Русия", каза той. 

Двамата се оказаха на сходни позиции и по отношение на Крим. Велизар Енчев отбеляза, че случаят е сходен с този в Косово, но даже има и решение от референдум. „Народът на Крим е казал, че иска да е в границите на Русия и той е там, където е пожелал да бъде. Считам, че те в момента са много по-добре, отколкото бяха", отбеляза Веселин Марешки.

Ако бъде избран за президент Марешки би свикал Консултативния съвет за национална сигурност и би го посветил на темата „корупция". 

Велизар Енчев би свикал КСНС, за да поиска от правителството отговори защо се е стигнало до провала с Кристалина Георгиева в ООН и защо нашата страна е „проспала" месеците, в които Русия и Турция са били във влошени отношения и е имало как да не бъдем заобиколени чрез „Турски поток".

Първа стъпка негова стъпка обаче би била референдум за членството в НАТО и присъствието на чужди бази на българска територия. „Ние нямаме интерес от настаняване на войски на наша територия", подчерта и Марешки.

Двамата обсъдиха още темата за бежанците, за правомощията на президента, ограниченията в Изборния кодекс за българите в чужбина.

Снимка: бТВ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АКТИВИЗИРАНЕ на РУСКИЯ ШПИОНАЖ в БЪЛГАРИЯ...! ВРЕМЕ Е ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯТА на НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ и ..., КАКТО ТЕ ДЕЙСТВАХА в МИНАЛОТО !

13.10.2016 17:20:02

Контрашпионаж

АЙДЕЕЕЕ, ПОЧНАХА ДА СВАЛЯТ МАСКИТЕ. СЕГА СЕ ВИЖДА И РАЗБИРА КОЙ КОЙ Е В ТАЯ ИГРА

13.10.2016 12:53:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.