• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Оланд съжалява за санкциите срещу Русия

Оланд съжалява за санкциите срещу Русия

/КРОСС/ Френският президент Франсоа Оланд заяви, че съжалява за влошените отношения с Русия. Според него отмяната на санкциите е в интерес и на двете страни.

"Украинската криза оказа влияние върху отношенията ва Русия с европейските страни. Според мен, ситуацията заслужава съжаление, защото тя нанася вреда на всички страни, в частност, на съвместните икономически проекти заради санкциите. Затова ние всички сме заинтересовани колкото се може по-бързо да намерим най-добрия изход от ситуацията", заяви Оланд по време на речта си пред посланици на ежегодната конференция на МВнР на страната, предаде РИА Новости. Той отбеляза, че връзките между Франция и Русия винаги са били близки и надеждни.

Френският президент изрази надежда, че връзките между двете държави ще се възстановят по-бързо. Според него Москва е длъжна да подходи ответствено за разрешаването на кризата в Сирия и Украйна. Той се надява на скорошно възстановяване на дискусията в "нормандския формат" (Русия, Франция, Германия и Украйна)

РИА Новости припомня, че отношенията между Русия и Запада се усложниха от ситуацията в Украйна. В края на юли 2014 година ЕС и САЩ въведоха санкции срещу цели сектори в руската икономика. В отговор Москва от своя страна ограничи импорта на продукти от страните, които и наложиха ограничения.

Превод и редакция: "КРОСС"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

мисля че съм европеец....ама?

Драги ми господин Оланд и всички от ръководствота на EU, докога ще слушате чинно задокеанския бушмен който вкарва всички в казана с проблемите?? Та нали политиката им е ....колкото са другите по зле , ние ще сме по добре!!!!

30.08.2016 18:02:39

Анонимен

До втория коментaр. Ти си aбсолютно тъп гъз необърсaн , мaмкa ти мслоумнa , не цaпaй интернет прострaнсвото бе посерко. Първо Крим винaги е бил руски и шибaния Горбaчов го подaрявa нa укрaйнa по време нa рaзпaдa нaСССР. Второ Русия е в прaвото си дa дa приеме отново земите си и то с референдум от сaмите кримчaни нaд 90% сa глaсувaли ЗA. Трето кой мaйкa ти тъпa си ти че дa кaзвaш кое е прaвилно и кое не , явно се мислиш зa aмерикaнски измикярски политик , долен слугa нa интересите нa воено промишленият комплекс нa СAЩ, но не си ти си просто безмозъчнa утрепкa кaто поврчето дето бистрят политикaтa тук без дa имaт ни мaй мaлкa идейкa зa товa. A сегa върви дa лaпaш черньото нa Обонго , може и дa ти кaже ,,ДОБРО КУЧЕ,,... хa, хa , хa...

30.08.2016 16:50:42

Анонимен

И ко стана? Оландчо да не проумя, че нищо няма да постигне запАдът без Русия?!? "Пичове" западняци, ще ви се наложи да правите разни орални неща на г-н Путин, натам вървят нещата! Това поне със сигурност го умеете!!!

30.08.2016 16:29:19

Анонимен

трябват още да се ограничат връзките с милитаристична РАСИЯ.Това не е санкция а не желание да имаш връзки с престъпници ,които плуят на своите договори и споразумения,които заплашват и анексират земи от съседите си !!!

30.08.2016 16:19:47

Анонимен

30.08.2016 16:15:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.