• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Михаил Горбачов: Диалогът между Русия и САЩ трябва да бъде подновен

Михаил Горбачов: Диалогът между Русия и САЩ трябва да бъде подновен

/КРОСС/ Бившият съветски лидер Михаил Горбачов предупреди, че диалогът между Русия и САЩ за стратегическа стабилност трябва да бъде подновен незабавно, тъй като политиката на ядрено възпиране представлява постоянна заплаха за мира. Позицията си той изрази в статия за американското издание The Wall Street Journal, предаде TACC.

Бившият президент на СССР изрази солидарност с мнението на Джордж Шулц, държавен секретар на САЩ в периода 1982-1989 г., с Уилям Пери, който е бил министър на отбраната на САЩ през 1994-1997 г., и сенатора от щата Джорджия Сам Нан.

В статия в същия вестник от 11 април те подчертаха необходимостта от възможно най-скорошно възобновяване на диалога между САЩ и Русия по въпросите на стратегическата стабилност.

"Съгласен съм с тях за спешната необходимост от [подновяване] на стратегическото взаимодействие между САЩ и Русия. Аз също съм убеден, че ядреното възпиране, вместо да защитава мира, го поставя под постоянна заплаха", подчерта Горбачов.

Той припомни, че някога не е успял да убеди в това британския премиер Маргарет Тачър, която е била сигурна, че ядрените оръжия са възпрепятствали избухването на Трета световна война.

"Днес чуваме същите аргументи в САЩ и Русия", предупреди Горбачов. "Ядрените оръжия приличат на пистолет, висящ на стена в пиеса, написана и поставена от непознат човек. Ние не знаем намеренията на режисьора. Ядрените оръжия може да се задействат поради технически проблем, човешка грешка или компютърна неизправност", алармира бившият лидер на СССР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ех този , Миша на 100 години ще стане ,но акъла му няма да му доиде . Сигорно пак мудадоха някои долар да преказва глупости.

30.04.2019 23:58:33

Анонимен

Много болни мозъци във форума .....

30.04.2019 22:08:38

Анонимен

Продажник!Отдавна трябваше да си замлъкнал завинаги.

30.04.2019 18:06:24

Анонимен

Да не е похарчил 30 - те сребърника!

30.04.2019 10:00:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.