• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Русия разполага новия зенитен комплекс С-350 „Витяз“

Русия разполага новия зенитен комплекс С-350 „Витяз“

/КРОСС/ През 2019 г. Русия ще въведе на въоръжение ново поколение зенитен ракетен комплекс със среден обсег С-350 „Витяз", предаде БТА. Ройтерс отбелязва, че това е дълго планирана стъпка за замяна на остарелите системи за противовъздушна отбрана С-300.

Руското министерство на отбраната обяви също, че през 2018 г. военните са разположили комплекси „Панцир-С" и С-400 на полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., а също в района на Арктика, в руския анклав Калининград на Балтийско море и в Хабаровския край в най-източната част на страната.

В последните години Русия демонстрира военна мощ в чужбина, а намесата ѝ в сирийския конфликт и в Украйна влоши отношенията й със Запада.

В сряда руският президент Владимир Путин обяви, че през 2019 г. руските въоръжени сили ще разположат първия си полк, въоръжен с хиперзвуковата ракетна система „Авангард", което означава, че страната му вече има нов тип стратегическо оръжие.

През март Кремъл съобщи, че в рамките на следващите пет години Русия ще сведе бюджета си за отбрана до по-малко от 3% от БВП, припомня Ройтерс.

Същевременно японската агенция Киодо съобщи, че Русия планира до края на 2020 г. да приключи създаването на единна система за отбрана, която да обхваща всичките Курилски острови, гарантирайки защитата на стратегически важното Охотско море.

Според Киодо, която се позова на документ на руските въоръжени сили, с който разполага, се предвижда по-специално да бъде увеличен броят на бреговите ракетни комплекси „Бал" и „Бастион", разположени на архипелага. Освен това материалите сочат, че Русия смята да развива инфраструктурата на летищата за патрулни самолети за борба с подводници и на пристанищата за големи кораби на остров Парамушир.
Киодо свързва действията на Русия със засилването на американското военно присъствие в региона, причина за което пък е нарастващата заплаха от страна на Северна Корея, отбелязва ТАСС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напълно съм съгласен с коментиралите преди мен!!!

01.01.2019 00:25:48

Анонимен

Не е нужно да сме русофили, нужно е да не сме народ , когото всички презират. 17 години Янките са в Афганистан без покана, там е и цялата НАТО-вска пасмина, а тези хора не се предават. Хубаво писание за F16 е написал Добри Божилов, хубав анализ е дал и Пламен Пасков. https://bultimes.com/Сравнение-на-Ф-16-Грипен-и-МиГ-29-ВИДЕО/ Е изроди ли сме да се самоубиваме ПОКАЗНО, нима броят на автомобилите тръгнали извън страната са показател за благосъстоянието на нацията. Само Господарите на ефира да гледа човек разбира какви метастази на масова престъпност има у нас. А те слагат белезници и пранги на една жена.

31.12.2018 02:27:56

Анонимен

Крайно време е сьд за престьпниците продали интересите на Б-я Цитирам даване на ТЕЦ-1 и 2 на американските монополи Тровят ни с тези стари тецове Закриване на ядрените блокове край Козлодуй Отказ от проекта Белене Спиране на южен поток Прокарване на фондация Америка за Б-я Сорус пьклен план Искам ясна дата За излизане на Б-я от НАТО и гейския сьюз Прекратяване на американското присьствие и ликвидиране на техните бази с срок от 1 година Сваляне на позорното правителство водещо ни до 4 национална катастрофа Подкрепям те напьлно под мен Ние сме славяни и русофили а не предатели на запада 85% сме русофили

31.12.2018 02:08:17

Анонимен

Господа от редакцията, пишете кой е авторът на всяка статия, ако е превод пишете от къде. И стига с тая АНЕКСИЯ, стига с тая русофобия, като че ли сме засукали първо мляко от Англия и Щатите. Пишете, че се отказваме от своята идентичност, от езика си, от религията си за да запълним смисъла на определението за робска нация, достойна за ПРЕЗРЕНИЕ. Ние сме наистина такива не от вчера, но от времето когато дружбата с Русия бе като въздуха и слънцето у нас имаше растеж във всяко едно отножение. Сега , в “европейското семейство“ и с наличието на 4 Американски военни бази, каквито има по цялата планета, сме една пропадаща държава. Срам ме е че съм българин.

30.12.2018 21:37:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.