• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Зам.-министър: Търговията ни с Русия се е увеличила, но не съответства на потенциала

Зам.-министър: Търговията ни с Русия се е увеличила, но не съответства на потенциала

/КРОСС/ През първото полугодие на 2017 г. износът ни за Русия бележи увеличение от близо 10% като възлиза на 324,5 милиона щатски долара. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на Българо - руски инвестиционен форум, който се проведе в сградата на Българската търговско - промишлена палата в София, съобщават от икономическото министерство. За същия период двустранният ни стокообмен с Русия се е увеличил с 35,4%, и възлиза на 1,8 млрд. щ.д., стана ясно още по време на събитието.

„Въпреки позитивните данни за нарастването на взаимния ни търговски оборот през първите шест месеца на 2017 г., той не съответства на потенциала на двете държави", каза Александър Манолев.

По думите му затова подобни събития са много важни като част от мерките за заздравяване на икономическите връзки и създаване на директни контакти между бизнеса от двете държави. Той отбеляза, че е много важна е и дейността на двете търговско промишлени палати в този процес.

Във форума се включиха над 100 представители на българския и руския бизнес. В откриването му участие взеха и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българо - руската търговско-промишлена палата Георги Минчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.