• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Плевнелиев оставя вратата към Русия отворена, надява се на "Южен поток"

Плевнелиев оставя вратата към Русия отворена, надява се на "Южен поток"

/КРОСС/Българският президент Росен Плевнелиев се надява, че проектът "Южен поток" в края на краищата ще получи необходимите разрешения за реализирането му.

"България все още не е получила официално изявление от Русия за отказ от проекта "Южен поток" и за това не изключваме всички възможности за продължаване на подготвителната работа по проекта", казва Плевнелиев в интервю за чешкия вестник "Lidove Noviny".

"Българското правителство продължава подготвителна работа. Надявам се, че проектът в крайна сметка ще получите всички необходими разрешителни за строеж. Българската позиция е ясна: проектът може да се реализира само при условие, че той ще отговаря на правните норми на ЕС", заявява държавният глава.

"Ние искаме Русия да бъде наш партньор, който да води преговори с нас като с партньор. Партньорът ще ви изпрати писмо, в което ще ви информира за своите планове, но Русия не е направила такова нещо. До този момент ние не сме получили официална информация, че проектът "Южен поток" е закрит. В момента има само публично изявление на президента Путин. Изглежда, че това беше една много емоционална реч. Във всеки случай тя предизвика много спекулации и въпроси", казва още Плевнелиев.

Говорейки за следващите действия на България в газовия сектор, президентът заяви, че до края на 2016 г. в рамките на диверсификацията на доставките на газ се очаква да бъде изграден газопровод с Гърция, който ще бъде създаден със средства от европейски фондове. "Ние не искаме допълнителни средства", допълни Плевнелиев.

"По отношение на Русия, оставяме вратата отворена", казва българският президент, като допълва, че България "винаги приветства руските инвестиции, когато те отговарят на правните норми на ЕС".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За съжаление, Европа няма да си изгради газопровод от Турция за ползване на руския газ, защото не може да спази собствените си безумни условия от 3-ти енергиен пакет. Като спре газът през Украйна, ще го купуваме на двойни цени от майната си.

31.01.2015 20:08:45

Анонимен

Плевнелиев, президентът на Р. България - Пинокио, който се надява с дългия си дървен нос да пробие стените на Кремъл и да нахока Путин. А защо не и да го напердаши, както се беше изцепило "дипломатично" едно негово протеже, американски храненик от военното министерство неотдавна ! Да беше попрочел поне малко. Например "История на Втората световна война". Или да си поръча от Дома на киното /намира се на ул. "Гурко, на гърба на МВР/ филма "Москва не вярва на сълзи" и да го изгледа заедно с Министър-председателя.

30.01.2015 18:27:25

Анонимен

Кой е всъщност Президентът български: този, който клеймеше Кремъл като агресор, враг на България и заплаха за световния "мир", за да се хареса на САЩ, убеждавайки, че е по-голям католик от Папата; или този, който оставя "вратата отворена" за Русия /отворена, но водеща единствено до Южния полярен кръг, където има сняг, лед и бели мечки, но не и поток, камо ли Южен/.

30.01.2015 18:14:19

Анонимен

Янето да ги научи двамцата да отварят бузи ама със замах и може да се пооправят нещата като насочат соплата на изток.

30.01.2015 17:19:00

Краси

Сега като "главнокомандващ" ще вземе пушка да охранява натовските командни центрове в София и Шабла, тъй като на дали ще се намерят български военни да ги охраняват.

30.01.2015 16:22:36

Анонимен

Руснаците обясниха като за идиоти - България, в ролята си на американска марионетка, няма необходимата самостоятелност и стабилност, за може да се разчита на нея като транзитна страна. Руснаците ще предоставят газ на Гърция, до границата й с Турция и който иска да си взима газта оттам. Основните газопроводи ще заобиколят Румъния и България. Смешникът от снимката дори не разбира за какво говори, за сметка на това перфектно е усвоил изразите "Yes Sir, Of course Boss, I'm Ready to Serve..."

30.01.2015 16:02:47

Пинокио

Да видим какво мисли по въпроса ирландската пастирка дотук: † "Русия е една националистическа и агресивна държава", казва Плевнелиев пред в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг". † "Русия трябва да се научи да има партньори, а не васали и поданици", заявява Плевнелиев. † „Какъв е следният сценарий? В нашата страна имаме руско малцинство. Възможно ли е да организират протест и да се обадят на Русия, тя да прати свои хора и да се случи същото като в Крим? Ако това се случи, как ще постъпят българските социалисти и тези политици, които сега заявяват, че никога няма да се обърнат срещу Русия” † „В България руски туристи купуват апартаменти по морето. Ако утре те се обадят в Кремъл и поискат да бъдат изпратени войски” † "По отношение на Русия, оставяме вратата отворена" - с днешна дата. † Възниква само един въпрос: защо на психично болните хора у нас не се оказва адекватна подкрепа и защо не си носят усмирителните ризи?

30.01.2015 15:55:23

Анонимен

този шут истински ме разсмива :)

30.01.2015 15:27:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.