• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

САЩ са си поставили за задача смяната на политическия режим в Русия

САЩ са си поставили за задача смяната на политическия режим в Русия

/КРОСС/ Председателят на комитета по международни дейности към Държавната дума на Русия Алексей Пушков в интервю за вестник „Известия” заяви, че САЩ не възнамеряват да се откажат от Студената война, дори и ако Русия промени позицията си за Украйна. Още повече, в новата Студена война Вашингтон си е поставил за задача да смени политическия режим в Русия.

Според Пушков, Америка е „във властта на антируските страсти”, и подобна антируска „истерия” и пропаганда не е имало дори по времето на Рейган.

Говорейки за плановете за „оранжева революция” в Русия, организирана от САЩ, председателят на комитета по международни дейности към Държавната дума на Русия изброи три възможни сценария. Първият – това е Блатният площад, който „може да се превърне” в алтернатива на Майдана. „Участниците в него се разглеждаха като перспективно движение, което е необходимо да бъде информационно и политически подкрепяно”, каза той.

Вторият сценарий е подкрепата на радикалната проамериканска опозиция в лицето на Михаил Ходорковски, Гари Каспаров, Михаил Касянов и други политици, въпреки че „политическите им перспективи в Русия са нищожни”. Третият сценарий според Пушков е политическата дестабилизация на Русия с цел да „бъдат създадени масови протестни прояви и да бъдат поставени под въпрос авторитетът и влиянието на Владимир Путин”.

При това известният политик и телевизионен журналист Алексей Пушков отбелязва, че в Русия никой, който открито изразява интересите на Белия дом няма да бъде популярен и „никакво масово движение не е способно да се превърне в говорител на САЩ”. Пушков даде за пример Михаил Ходорковски, който на практика обяви началото на президентската си кампания в щаб-квартирата „Фрийдъм Хаус”, която 90 % се финансира от САЩ. Подобно позициониране като политическо поставено лице на САЩ не му дава популярност в Русия, счита Пушков.

Той допълни също, че в Съединените Щати в момента се борят за власт хора много по-радикални от Барак Обама: сред републиканците доминират възгледите на сенатор Маккейн, а през април кандидатурата си може да обяви и Хилъри Клинтън – един от авторите на кризата в Сирия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

а ти си чист педераст

05.03.2015 10:40:01

Анонимен

98. год. руско -комунистическа анти -народна идеология ни докара и нас до просешка тояга.Диктатора Путлер е много по-добър от Гьобелс само лъжи и демагогия .Бъди проклет лилипутче

04.03.2015 18:44:21

Анонимен

98. год. руско -комунистическа анти -народна идеология ни докара и нас до просешка тояга.Диктатора Путлер е много по-добър от Гьобелс само лъжи и демагогия .Бъди проклет лилипутче

04.03.2015 18:44:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.