• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Путин: Опитите за прекъсване на отношенията между Русия и САЩ са грешка

Путин: Опитите за прекъсване на отношенията между Русия и САЩ са грешка

/КРОСС/ Опитите за разстройване на руско-американските дипломатически отношения са грешка. Това заяви руският лидер Владимир Путин на Международния форум "Арктика - територия на диалога" в Архангелск.

„Искаме да се прекъснат напълно дипломатическите отношения между Русия и САЩ? Като през '60-те по време на Кубинската криза. И после какво?", попита риторично руският държавен глава, цитиран от „РИА Новости".

„Мисля, че не е в интерес на американския народ да има абсурдни руско-американски отношения. Какво искаме? Да минимизираме отношенията си като цяло", каза още президентът на Русия.

По думите му Русия вярва, че САЩ са велика сила и Москва иска да установи добро партньорство с Вашингтон.

"Ние възприемаме и се отнасяме към САЩ като велика сила, с която искаме да установим много добро партньорство. Останалото са лъжи и измислици", каза той.

Подчертавайки, че руската заплаха е използвана в САЩ "за целите на вътрешния политически дневен ред", Путин подчерта, че "тази антируска карта е използвана в интерес на индивидуални политически сили в САЩ".

Той определи като безсмислица информацията, че срещите на руския посланик в САЩ Сергей Кисляк с американски представители са актове на шпионаж.

"Контактите на нашия посланик в САЩ са ограничени. Всяка среща се възприема като акт на шпионаж. Това не е ли безсмислица", поясни той и допълни, че американският посланик Джон Тафт комуникира с правителството и представители на руски компании без Москва да го спъва.
Също така Путин обяви, че Русия се опитва да сведе до минимум последиците от възможен американски удар и смята, че американската военна активност "представлява известна заплаха".

"САЩ, наши съседи в Арктика, развиват военната си дейност, която в нашите очи е заплаха за нас (Русия)", подчерта руският държавен глава.

Русия има право да развива военни активности на своя територия, допълни Путин.

"Районите, където ние развиваме нашата гранична военна активност, са територия на Русия", подчерта той.

По думите му, военната активност на Русия е от местен характер, за разлика от американската противоракетна отбрана в Аляска.

"Докато това, което ние правим, е с местен характер, това, което САЩ правят в Аляска, е с глобален характер. Противоракетна отбранителна система се разработва там. Тази система е един от най-сериозните проблеми на съвремието в сферата на сигурността. Това не е просто една отбранителна система, това е част от ядрения потенциал, доведен до периферията", коментира Путин на международния форум под наслов "Арктика - територия на диалога".

"Това не е нещо, което предотвратява ядрена ракетна атака, а нещо, което свежда до минимум т. нар. ответен удар", подчерта руският президент.

Той добавил, че САЩ продължават да развиват инфраструктурата си и най-новите технологии след едностранното оттегляне от Договора за противоракетна отбрана.

Путин обясни, че активността на Русия в Арктика има за цел да гарантира сигурността на корабоплаването.

"Това, което правим на островите и на брега, е с местен характер, то е свързано с възстановяването на инфраструктурата, за да се гарантира сигурността на корабоплаването в региона и наред с други неща", посочи руският президент.

Путин подчертал, че Русия по никакъв начин не възнамерявала да бъде в състояние на война или да се конкурира със САЩ, които харчели далеч повече от всяка друга страна за военни нужди.

"Въпреки това Русия и САЩ са ядрени сили. Ние имаме специална отговорност пред целия свят, към международната общност за международната сигурност. Разбира се, колкото по-рано установим сътрудничество във военната сфера, толкова по-добре", изтъкна Путин.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Колко много лайномети!!!

01.04.2017 07:26:05

Анонимен

Действително ли Путин повлия върху резултата от американските избори? - Путин повлия, но по такъв начин, че тези избори ще ги убият. Ако провеждаш разузнавателна операция по намеса в изборния процес на САЩ, тя или трябва да бъде сто процента конспиративна или изобщо не трябва да се провежда. Това, което направи Вова, беше върхът на идиотизма, защото „ушите” на Кремъл стърчаха отвсякъде. Първо, хакерите, после, известни хора, които получиха информацията и я предадоха на WikiLeaks. Но WikiLeaks не е просто рупор, това е организация, която е оперативно свързана с руските спецслужби, тя участва в „остри” оперативни операции.

31.03.2017 12:34:31

Анонимен

Благодарения на всичко това Вова Путин е напълно отхвърлен от САЩ, а и изобщо от Запада, той не просто е изхвърлен, той се превърна в изчадие адово. Сега, дори Тръмп да иска да сключи сделка с Путин – това е невъзможно, невъзможно е дори да се говори за това.

31.03.2017 12:33:13

Анонимен

- Тръмп много прилича на Вова Путин личностно. Той страда от психично заболяване – същото като на Путин - злокачествен комплекс за непълноценност, подтискан от нарцисизъм. Аз имам близка, доктор по психиатрия – тя смята, че и Тръмп, и Путин се обиждат като десетгодишно дете. И се обиждат на всеки, който ги критикува.

31.03.2017 12:32:20

Анонимен

- Но защо Путин стана президент? Какъв е този механизъм, който издига човек с неговия потенциал на най-високо ниво? - Това е закономерност на тази бюрократична система, в която живяхме. Цялата му кариера на Путин е плод на тази закономерност. За разузнаването не ставаше, в ГДР с нищо не се е занимавал. Но след това става помощник на Собчак. И защо? Защото Собчак е агент на КГБ…

31.03.2017 12:31:12

Анонимен

Аз съм чел такива характеристики и именно по този начин научих какви са били впечатленията за Путин по време на обучението. Мисля, все пак, че най-добре го характеризира прякора му от онова време –„Фас”. - Аз съм чувал още един прякор… –„Бледния молец”. Но доколкото си спомням, този прякор е от доста по-късен етап от кариерата му. А при нас беше известен проста като „Фаса”. А Путин изобщо не е бил разузнавач. Според резултатите от неговото обучение той е бил обявен за негоден за работа в разузнаването, не е работил там нито един ден и след обучението са го изпратили обратно, откъдето е дошъл. - А с какво се е занимавал в Германия? - Имаше такава „утешителна” програма за служителите на КГБ от районните структури –пътуване в ГДР. Целта – да видят чужбина, да си купят сервиз, фотоапарат от „Карл Цайс” и да се върнат обратно на служба. Тоест, те там изобщо не са се занимавали нито с разузнаване, нито с контрараузнаване. „ЩАЗИ” беше толкова мощна организация, че главното там беше да не им пречим. Затова цялата работа на Вова в Германия (той там беше директор на Дома на дружбата) е била сутрин да отключи вратата, вечер да я заключи… Ето това е била цялата му разузнавателна работа.

31.03.2017 12:29:56

Анонимен

Русия ще разбие Сащ като гнида.Жалко,че ще пострадат и много други.Ако американците бяха по-силни отдавна да се чува тяхната дума в Близкия Изток но не е така.Без Русия нищо вече не може да се реши и то благодарение на великият президент Путин.

31.03.2017 10:29:53

Анонимен

Вие маи нещо несте вред. Искате маи да излитите на небето.По-добре да няма война но ще я има. Само 500милина ще останат на земята.Няма да има победители. Четете повече библията има много други средства да се запознаете ,че последните дни идват на световната война.

30.03.2017 23:34:53

Анонимен

Жалки глупаци по долу

30.03.2017 21:17:38

Анонимен

Късно е вече.Мандалото хлопна.САЩ ще Ви размаже както Рейгън го стори.Империята на злото ще оттече завинаги в канала.Що Ви требе да разлайвате кучетата.Бавно и мъчително ще Ви късат глупавите глави, които само за война мислят.Дупе да Ви е яко.А младите хора в Русия повече не могат да ви търпят.Като се кани Путлер да идва догодина в България, помоли се на Гумен Радев да ти даде политическо убежище.

30.03.2017 18:47:41

Анонимен

Дребният руски фашист Путлер жално се моли на лудия Тръмп за среща.Цирк! Сигурно ще иска политическо убежище в САЩ.Младите хора в Русия въстанаха и сега Путлер му треперят гащите от страх.Младите руски хора не могат повече да търпят крадливата фашистка руска хунта.Да се готви и крадеца Медведе

30.03.2017 18:26:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.