• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Защо русофобите мразят Путин?

Защо русофобите мразят Путин?

/КРОСС/ За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти. Увеличи военните разходи 30 пъти.

Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.

Истина или не, съдете сами, пише rublogers.ru и припомня данни, които говорят сами по себе си за резултатите от управлението на Владимир Путин в опит да отговори на въпроса "Защо русофобите мразят Путин?"

Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място), посочва още в анализа.  
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата е промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.
Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть". По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията". Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел" за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години". Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1" и „Сахалин-2" Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния" - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!

 

Превод: Л. Чолаков

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ех, дори само първите няколко изречения са забележителни. Путин увеличил бюджета 22 пъти, военните разходи 30 пъти, и т.н. А се сърдите, когато Бойко Борисов говори все едно че лично той строи магистралите :)) Ех, червенотиквеничковчета....

29.09.2014 00:01:16

Димитър Маринов

Хубава статия. Умерена и обективна.

11.09.2014 20:14:23

лили

Кой български политик е направил нещо добро за България? Само крадат и народа става все по- зле.

11.09.2014 10:58:22

лили

Дали някой го мрази извън страната му , на Путин му е през оная работа - ха- ха- ха.

11.09.2014 10:55:01

Лили

Путин работи единствено за интересите на Русия и това ще го направи ВЕЛИК в руската история!

11.09.2014 10:53:16

Анонимен

Дали го мразят за това, може би и сами не знаят. Особено в България. Нито българите ги интересува как живеят руснаците, нито пък Путин с нещо е заплашвал държавата ни. Нещо повече: с разпадането на СССР и СИВ и влизането ни в ЕС ние сме напълно независими политически, а и военно от Русия. Имаме икономически отношения, доколкото сами желаем това и на основание на подписаните от България договори. Но българите мразят и гърците, и сърбите. Евреите. Циганите. Турците. Защо? Винаги се опитваме да прехвърлим на някои други вината, че не можем да си оправим сами нашата държава.

29.08.2014 05:42:07

Анонимен

Фобия (гр. phobos "страх") - патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство; страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение.

29.08.2014 05:21:34

Анонимен

KAKVOTO I DA GOVORITE ZA PUTIN, TOI E POLITIK OT SVETOVNA VELICHINA. NE POZVOLI DA SE GAVRQT S NARODA NA RUSIQ, KAKTO E PI NAS-LEKARI, INJENERI, PRAVISTI I DRUGI SPECIALITI DA SKLANQT GAVA PRED ZAPADNITE UTREPKI BEZ OBRAZOVANIE. TEZI, KOITO NE SA IZLIZALI NEZNAQT KAKVO E UNIJENIE. ZATOVA VSICHKI ZAEDNO DA IZRITAME TEZI "NASHI UTREPKI" OT VLASTTA I NAMERIM EDIN YJKAR KATO PUTIN. BEZ RED I ZAKONNOST NQMA DEMOKRACIQ. SEGA PRI NAS E ANARHIQ.

25.08.2014 20:14:00

Анонимен

Саша стотник Тогава аз казвам: "Защо се биеш? За това разхлабване Русия след падането на Путин, той razderbanit и поробени американци ли е това, което ви пожелавам, са изправени пред коварната? .." отговорът е:   Бих искал ранно отваряне на архивите на КГБ-ФСБ, че миналата пиян заек стана ясно кой точно е поробена от Русия през ХХ век; който донесе със болшевизма; точно кой е дал заповедите за екзекуции и кой е "чукат". Какви са "американци" поробят нас? Не ние сме поробени днес? И - от кого? Всички тези "внуци готвачи Сталин", вчера информатор и MEPC, "извива навън" страната ни със своите "фабрики, параходи," с пълен периодичната таблица, с навигация завой-застрашеното население, което скоро няма да има достатъчно интелект за кърмачета "ага" - след пропагандни атаки Vodka-наркотици и източване на мозъци? .. И защо плъзнете шизоидни халюцинации, когато реалността е още по-тежко: достатъчно само да погледнете през прозореца и да видим какво ще стане. Ние вече са заети и продадени хиляди пъти. Крясъци същото за "amerikosov" - мантра за слабоумните. Въпреки това, ако режимът на Путин ще продължи няколко години - Страхувам се, че световната общност ще трябва да реши нещо във връзка с голяма част от земята, където няма почти никакво всяка държава, нито мозък.

18.08.2014 13:56:52

Анонимен

Русия миналата totallitarny чудовище построен на кръвта! Тя трябва да се разпадне и овластяване на хората да живеят свободно, а не хранене Москва !!

18.08.2014 13:33:14

Анонимен

Очевадно и това не е вярно: http://www.indexmundi.com/agriculture/?commodity=wheat&graph=exports. Жалки чужди подлоги....

17.08.2014 19:20:53

PY

АНОНИМЕН, правилно си разбрал: (Европа е прогнила и почти фалирала, пълна с гейове, лесбийки и педофили...). Гейовете, лесбийки и педофили можеш да видиш във всеки по-голям град в европа. А за да разбереш че" Европа е прогнила и почти фалирала "не е нужно да ходиш до там , достатъчно е да погледнеш в интернет какво става със западните икономики ( Испания , Португалия , Италия , Гърция ....) за да разберреш как стремително пикират след като станаха безинтересни за чичо САМ като буфер между тях и RU

17.04.2014 23:06:07

Анонимен

Бойко, като не ти харесва, махай се, върви да живееш в Сибир, или където искаш на м.....та си! България е ЕВРОПЕЙСКА държава, не азиатска! Аман от българофоби-боклуци! Заради такива като вас сме на този хал!

16.04.2014 14:03:06

Анонимен

Направи много за възхода на Русия, спор няма! Но не за това хората не харесват Путин. Далеч не говоря само за русофоби. Не го харесват, защото е диктатор, смаза безжалостно всякаква опозиция, заради имперската му политика, експлоатирането на държавите - руски доминиони и заради безумната пропаганда срещу цивилизования свят (Европа е прогнила и почти фалирала, пълна с гейове, лесбийки и педофили...)

16.04.2014 13:57:11

Анонимен

Tava maj e prepechatka ot "Prawda" - petiletkata za edna godina

11.04.2014 12:02:18

Анонимен

Ami kato e tolkova dobre zashto rusnacite vnasqt vsichko ot domati po tehnologii, Rusiq e strana ot tretiq svqt sys ikonomika, koqto bazira samo na surovini. Ako Evropa reshi da ne kupuva ot tam gaz - propada. Ama nali na tqh im e dostatychno malko vodka, mogat da minat i bez krastavichka...

11.04.2014 11:59:29

ypp

Да добавя и това че за 2013 Русия е на 8 място в света по икономически растеж.

09.04.2014 21:47:07

Анонимен

Ей,РУСОФИЛЧЕТА що не тичкате при чичко Путин!

09.04.2014 20:16:09

Анонимен

Коле,от къде го измисли този германски македонец.Моля те не обиждай македонците ,те са ни най-близките на балканите!!

09.04.2014 14:58:18

Бойко

Путин е не само най-влиателния политик а също и най-готиния пич! За Обонго мога да кажа само че е сдухан илуминат и глобалист. Хамериканците го турнаха тоя мамун явно са решили да затрият америката! Скоро май ще почват гражданска война или няква подобна гадост построили са към хиляда концлагера!

09.04.2014 13:54:35

Бойко

Путин е не само най-влиателния политик а също и най-готиния пич! За Обонго мога да кажа само че е сдухан илуминат и глобалист. Хамериканците го турнаха тоя мамун явно са решили да затрият америката! Скоро май ще почват гражданска война или няква подобна гадост построили са към хиляда концлагера!

09.04.2014 13:53:43

Бойко

Сега като разкара западняците еврогейци от Украйна дано се насочи и към нас щото то тва "демокрацията" много хубаво ма то толкова хубаво че чак не се трае! Тук в България също има ложи на масони нацистко-педераски отрепки на запада! Путин моляте АНЕКСИРАЙНИ! А и да кажа аз НЕ СЪМ "европеец" АЗ СЪМ БЪЛГАРИН!

09.04.2014 13:36:47

Иво

"братски славянски народ". Нито сме славяни, вече научно доказано, нито имаме някакви "братски отношения" с Руската имперска политика. Бъдете преди всичко българи а не накакви -фили, -фоби и прочие коне с капаци

07.04.2014 00:04:20

ypp

Лично видях резултата от политиката на Путин , в далечния изток и в Москва . Русия сега е строителна площадка. Това което не е споменато в статията е че 2013 за пръв път от 20 години се постигна равновесието СМЪРТНОСТ/РАЖДАЕМОСТ' , лично видях много бременни бутащи количка с друго бебе, такава раждаемост имаше у нас преди около 30 год. Още - преди година Русия изплати ЦЕЛИЯ ДЪЛГ на СССР, в това число - и украинския, обеща им 15 милиарда в заводи със суровините и целия руски пазар ( а не -пари за "Красива България" и за пътища ), обеща да им опрости две годишното неплащане на гaза, и още и още......затова като му обърнаха гръб с пълно основание подкрепи самоопределението на Крим, приветствано , междувпрочем и от много украинци. Наплива за руски паспорти е толкова голям , че Украйна забрани на украинците да отиват в Крим ............

06.04.2014 05:58:33

nvnenov

Дaно България да има политик като Путин, повечето сегaшни български политици работят срещу българското, славянсткото и за себе си . ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО -РУСКАТА ДРУЖБА !!!

06.04.2014 00:44:21

ivan

Az ako sam na USA ste pratia edin dron da mu vzrivi groznata malka glavichka na putin!

05.04.2014 19:03:41

Странник

В момента $1= 35руб, а средната заплата е повече от $1000.

05.04.2014 08:47:48

Анонимен

Ще се разплача от умиление - прекрасният Володка и вся остальная сволочь. И всеки който не харесва Путин е русофоб. Искам дефиниция какво е Русия, щото излиза, е Русия, това е Путин. Преди Русия, тпва беше Ленин, Сталин, Брежнев и т.н. Егати страната, която винаги се отъждествява с лидера си. Всъщност това си е чиста абсолютна монархия. Но на руснаците това винаги им е харесвало. А колкото до заслугите му - да има ги. Историята ще покаже на каква цена. Засега е рано за тези хвалебствия. Слушали сме ги вече...

03.04.2014 23:58:49

Анонимен

СТАТИЯТА Е НАПИСАНА КРАТКО И ЯСНО . ТОВА ЗА ЕДИН РЪКОВОДИТЕЛ Е МНОГО . НЕГОВОТО МЯСТО В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНО . ЗАПЛАТА 560 ДОЛАРА , ТАЗИ СУМА НИЕ ЩЕ Е ГЛЕДАМЕ , ЗНАЕТЕ ПРЕЗ .........КАКВО ДЪЛГИ ГОДИНИ . НАШИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ Е ДИВ И ВАРВАРСКИ.РЕЙТИНГ ОТ 80% за ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ Е ВИСОК НО Е И ЗА ПУТИН. ЖИВОТА Е ПРЕД НЕГО ЗА БЛАГОТО НА РУСИЯ .

03.04.2014 13:07:46

Анонимен

Браво

02.04.2014 22:01:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.