• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

На ръба на войната: Как ще отговори Москва на ултиматума на Лондон

На ръба на войната: Как ще отговори Москва на ултиматума на Лондон

/КРОСС/ Как ще отговори Москва на ултиматума на Лондон, пише руският вестник "Правда.ru".
Премиерът на Великобритания в изявление пред парламента на страната фактически обвинява Русия в опита за убийство на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

По нейни думи експерти от научно-техническата лаборатория в Порт Даун са квалифицирали отровата като бойно нервно-паралитично вещество от клас „Новичок" Според Мей Русия преди е произвеждала това вещество и до сега може да го произвежда. Сред причините да бъде обвинена Москва тя посочва, че в някои „бегълци" Русия вижда „оправдани мишени за убийство.

Премиерът дава време на Русия до вторник вечер да представи подробни и убедителни обяснения, в противен случай Лондон ще разгледа случващото се като военна агресия против Обединеното кралство.
Отговорът на Русия е, че обвиненията по адрес на Русия носят провокативен характер, в частност подкопаване на доверието към нея като домакин на Световното първенство по футбол, се казва в съобщение на руското Министерство на външните работи.

От там напомнят, че нееднократно са предупреждавали, че преди началото на първенството средствата за масова информация ще разгърнат пълномащабна медийна кампания с цел дискредитирането на Русия и подкопаване на доверието към нея като домакин на първенството.

„Както и предполагаме особено активно действат англичаните, които не могат да простят на Русия, че именно нашата страна в честна борба спечели правото да проведе Световното първенство по футбол през 2018 година. Британските медии активно тиражират призиви за бойкот на първенството. Такива предложения идват не само от журналистите, но и от официални лица - в частност министъра на външните работи (на Великобритания) Борис Джонсън и председателя на Комисията по външните работи Том Туджендхат.

Повод стана отравянето на Сергей Скрипал, разследването по което не само не е завършено, но и не е започнало", отбелязват от Министерството на външните работи на Русия.

„Това така и не попречи на британските политици още сега да правят изводи за участието на Русия, която следва да бъде наказана, например като се откажат да присъстват на световното първенство. При това самите те не са решили кой да бойкотира спортното мероприятие - членовете на кралското семейство ли, чиновници и други официални лица или националният отбор на Англия по футбол.

Искаме още да подчертаем, че такива провокативни обвинения, раздуващи антируска истерия само усложняват отношенията между нашите страни и нанасят удар по световния спорт", продължават от министерството.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Истерици!!! Нямат абсолютно никакви доказателства, но обвиняват!

14.03.2018 18:45:32

Анонимен

Очертава се възможност за пълноценна репетиция.

13.03.2018 23:58:28

Анонимен

на вас какво направиха когато унищожихте цяла държава с доказана лъжа,ще има възмездие за вас ,много са ви набрали на вас мръсни англосанксонци

13.03.2018 17:43:21

Анонимен

Инцеста им пречи да мислят правилно на островитяните, дори и една провокация не могат правилно и последователно да направят.

13.03.2018 12:49:05

Анонимен

Дори да е така да си ги убили.Мисля ,че е правилно направили. Ние като не си избиваме предателите затова сме в това положение.

13.03.2018 12:36:29

Анонимен

Руски убийци и негодяи! Путински дебили!

13.03.2018 10:16:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.