• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Русия настоява за разследване на случая с Боинг 777

Русия настоява за разследване на случая с Боинг 777

/КРОСС/ Съветът за сигурност на ООН по запитване на Русия ще обсъди разследването на авиокатастрофата на Боинг 777 в Източна Украйна, предаде Россия 24, позовавайки се съобщение от прессекретаря на Постоянното представителство на Русия в ООН Алексей Зайцев. 

Заседанието ще се състои на 19 септември в 10 ч. сутринта (18:00 мкс.), заяви той.

Веднага след трагедията Русия е внесла проект за разглеждане в Съвета за Сигурност на ООН с искане за безпристрастно разследване. Необходимостта от обективно, открито и независимо разследване на катастрофата многократно подчерта в изявленията си руският външен министър Сергей Лавров. Също така, той неведнъж е заявявал, че Русия е готова да помогне в това разследване.

Катастрофата с малайзийския самолет е ужасна трагедия. Тя не само доведе до многобройни човешки жертви, но бе използвана за целенасочено нагнетяване на международно напрежение, натиск върху държави, прокарване на секторни санкции срещу Русия, заяви Лавров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

югра

ти си наистина голям глупак

20.09.2014 12:28:23

Анонимен

Първо трябва да се потърси отговор защо украинските диспечери са насочили самолета над бойните действия и са му заповядали да се сниши с над 500м... После трябва да си набиеш една люта чушка отзад до разпадането ти, смешник!

18.09.2014 17:13:05

Анонимен

Тази трагедия трябва час по-скоро да се разнищи и се отговори на въпроса : Какво са търсили Руските ракетните комплекси "Бук" на Украинска територия...?! За всичко останало се знае ...! Русия трябва да бъде изолирана отвсякъде - до разпадането й !

18.09.2014 15:32:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.