• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Леонид Решетников предупреждава: Българските власти демонстрират възмутителна неграмотност

Леонид Решетников предупреждава: Българските власти демонстрират възмутителна неграмотност

/КРОСС/ Посещението на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил в България за 140-та годишнина от освобождението на страната от османска власт завърши с международен скандал. Руската информационна агенция EADaily привежда мнението на изпълнителния директор на Сдружение за развитие на руското историческо образование „Двуглав орел", генерал-лейтенант в оставка, кандидат за исторически науки Леонид Решенков за причините, довели до реакцията на патриарх Кирил и острия отговор на българския вицепремиер Валери Симеонов.

Предупреждавайки, че българските власти демонстрират „дълбока, възмутителна неграмотност", Решетников твърди, че скандалът няма да повлияе на българо-руските отношения.

„България се намира в състава на НАТО и ЕС, който към настоящия момент са против Русия. И всички проблеми, които възникват в нашите отношения, са продиктувани от това, че българите се намират от другата страна. Сега НАТО и ЕС оказват силен натиск на Русия по всички направления.

Голяма част от българския народ обича и уважава Русия, но независимо от това България игра на страната на нашите конкуренти. Ето защо нови проблеми в нашите отношения няма да се появят.

България в голяма степен не е самостоятелна страна. Дори и да има един ден в годината, в който е нормално да каже „благодаря" на Русия, това не се получава, а после поглежда назад към Запада, към Америка, и говори такива глупости", коментира Решетников.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

педали,много рано сте скочили да пишете,свирките направихте ли

14.03.2018 10:59:35

Анонимен

На майка ти кривата катерица!

13.03.2018 21:03:01

Анонимен

Първи автогол на путинска Рассия: нашата азбука идвала от Македония. Втори автогол: българските евреи са спасени от Червената армия Трети автогол: Рассия изкупила половината България Четвърти автогол: второразрядното табачно ченге Михайлов унизи храбрия русофил Р.Радев и развали празника на 3-ти март Автоголовете ще продължат и на червената трибуна не ще останат и все по-заблудените български продажни русофили.

13.03.2018 16:06:59

Българофил

"Не съм русофоб, аз съм тиранофоб" Захари Стоянов

13.03.2018 15:54:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.