• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ЕС въвежда новите санкции срещу Русия в петък. Те обаче може да бъдат отменени поетапно

ЕС въвежда новите санкции срещу Русия в петък. Те обаче може да бъдат отменени поетапно

/КРОСС/Съветът на Европеския съюз ще въведе в действие новия пакет със санкции срещу Русия в петък. Наказателните мерки обаче може да бъдат отменени поетапно в зависимост от развитието на ситуацията в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, позовайки се на европейски дипломатически източник.
Все още не са оповестени публично какви са санкцииге, но се смята, че част от ограниченията са срещу руски държавни петролни компании и банки.

САЩ и ЕС са на път да спрат операции за милиарди долари за разработване на петролни находища в Русия, извършвани от най-големите енергийни компании в света, в това число Ексънмобайл и Бритиш петролиъм, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Блумбърг. Новите санкции ще проустановят сътрудничеството на САЩ и ЕС с Русия в търсенето на суров петрол в Арктика, в дълбоки води или в шистови формирования, са заявили трима американски представители, пожелали да запазят анонимност. Когато ЕС въведе новите санкции срещу Русия, САЩ ще го последват със сходни мерки, в това число и забраната на износа на американско оборудване за специални проучвателни дейности, които руснаците не могат сами да извършат, защото нямат подобно оборудване, са казали американските представители

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е пътят ...! Русия използва всеки придобит $ и €, за да кове оръжие и създава възможности за заплаха и принуда над всеки, от когото може да придобие нещо ...! Необходима е тотална изолация до заемане на подобаващото й се място - в ъгъла !

11.09.2014 11:37:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.