• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Лондон заплаши Москва с нови санкции заради разследването на инцидента с боинга

Лондон заплаши Москва с нови санкции заради разследването на инцидента с боинга

/КРОСС/ Великобритания ще се опита да убеди останалите държави-членки на Европейския съюз за затягане на санкциите срещу Русия заради свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна, предаде Ройтерс.
Британският външен министър Филип Хамънд бе категоричен, че ако Русия не промени радикално позицията си, на срещата на външните министри на ЕС във вторник Лондон ще настоява за засилване на санкциите.
"Някои от европейските ни съюзници не са особено ентусиазирани за затягането на санкциите, но се надявам, че шокът от този инцидент ще ги ангажира повече и ще ги направи по-склонни да предприемат действията, които са нужни, за да се покаже на руснаците, че някои неща имат последствия", заяви Хамънд. Той подчерта, че досегашната информация насочва към заключението, че по самолета е стреляно от територията, контролирана от опълченците в Източна Украйна и че ракетата почти сигурно е била доставена от Русия. Британският външен министър подчерта, че руснаците имат влияние, ако не директен контрол върху сепаратистите, поради което не могат да отричат отговорността си за действията им. Той критикува Русия за "възпрепятстване" на разследването на събитията, довели до трагедията със самолета.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Че Русия даставя оръжие на цял свят. А като съседна държава на инцидента е длъжна по международното право да участва в разследването. Тия британци май съвсем изтрещяха - ние ща плюем, а ти ша си мълчиш. Бах ти олигофренията. Май имигрантската инвазия вече дава плодове.

20.07.2014 18:20:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.