• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Лавров и Кери се договарят за по-активна борба с терористите в Сирия

Лавров и Кери се договарят за по-активна борба с терористите в Сирия

/КРОСС/За по-активна борба с терористите в Сирия, се е обявил руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери.

От външното министерство на Русия уточниха, че разговорът е бил по инициатива на американската страна.

Русия е подчертала необходимостта от активизиране на борбата с терористични и други екстремистки групировки, които действат все по-нагло, а това води до нови жертви сред мирното население в Сирия, включително поради използването на бойни отровни вещества от терористите", се посочва още в изявление на руското външно министерство.

Разговорът Кери - Лавров идва ден, след като президентът на САЩ Барак Обама заяви: "Не съм сигурен, че можем да имаме доверие на Русия и на Владимир Путин и затова трябва да преценим дали можем да постигнем истинско спиране на бойните действия или не." Според Обама „Русия може би не е в състояние да постигне това, било защото не иска, било защото няма достатъчно влияние върху (сирийския президент Башар) Асад".

Думите на Обама отекнаха в Русия, откъдето заваляха коментари, че едва ли не се създава мода Русия да бъде критикувана за всичко - от политиката до спорта.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е няма как да свърши ,нале е това целта на заниятието повече анархия. За да не се разбере коварния замисъл за човечеството и първо за православието.

06.08.2016 23:36:57

Когато краварите спрат да подкрепят терористите, тогава може и да има решение...демек никога!

06.08.2016 21:36:19

Yordan

A mojeli dase viarva na Amerika? -; moje tolkova kolkoto na DAESH. Ako USA ne podkrepiaha umerenite teroristi voinata shteshe da svarshi.

06.08.2016 18:11:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.