• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Описан е сценарият на възможната война между Русия и САЩ заради Сирия

Описан е сценарият на възможната война между Русия и САЩ заради Сирия

/КРОСС/ Според американското издание „Нешънъл интерест“, цитирано от руския Взгляд САЩ и Русия се намират на прага на най-голямата от 60-те години на ХХ век криза, която заплашва да се разгори в пълномащабна война между тези държави. Изданието описва сценария на възможния конфликт, който може да започне в Сирия, предава "Фокус".

Изданието се позовава по-специално на мнението на експерта и бивш пилот на военновъздушните сили на САЩ Марк Ганзингер, който смята, че Пентагонът може да използва високоточни крилати ракети. В същото време САЩ най-вероятно няма да използват военните канали за комуникация с Русия, така че Москва няма да може да предупреди сирийския си съюзник. Ракетите летят на изключително ниска надморска височина, опирайки се на терена, което намалява възможността за унищожаването им от руските системи С-400 и С-300, разположени в Сирия.

Също така, САЩ могат да използват самолети със стелт технологии - Б-2 и Ф-22. Русия може да открие тези самолети, но едва ли може да ги удари.

Ако руските войски пострадат от въздушната атака от страна на САЩ, Москва също ще. Анализаторите са убедени, че този път Кремъл не блъфира.

Подобен конфликт може да излезе извън контрол, смятат експертите, интервюирани от „Нешънъл интерест“.Резултатът може да бъде или безпрецедентна катастрофа, когато започне открита война между Русия и Съединените щати, или опит, който ще помогне за предотвратяване на бъдещи кризи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

каква гадна държава,тормози целият свят,дано не започнат ,че тогава няма значение кой кого обича или мрази

11.04.2018 12:46:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.