• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

ОПЕК не потвърждава петролната среща през март в Русия

ОПЕК не потвърждава петролната среща през март в Русия

/КРОСС/ Представител на делегация на група страни от Персийския залив в ОПЕК заяви, че решение за дата и място на нова среща на страните, добиващи петрол няма, съобщава Reuters.

По-рано агенция Bloomberg, позовавайки се на министъра на енергетиката на Нигерия Емануел Качивку съобщи че срещата на големите нефтодобивни страни вероятно ще се проведе на 20 март в Русия. Както обаче заяви представител на картела, „страните от Залива предпочитат срещата да се състои през първата половина на април и по-добре би било това да е в Доха или друга страна от Залива". При това, добави той, страните от ОПЕК „с нетърпение" очакват „добра среща и положителни резултати".

Източник на РБК от Министерство на енергетиката на Русия каза в четвъртък, че срещата на Русия с пет от страните от ОПЕК трябва да се състои на 20 март в Санкт Петербург. По думите му, като алтернативни места за срещата се обсъждат и градовете Москва и Доха. В официален коментар, поместен на сайта на министерството, не се казва нищо за датата и мястото на предстоящата среща. От Министерство на енергетиката уверяват, че Русия е готова да вземе участие в преговорите между страните от ОПЕК и другите страни, производителки на петрол. „В момента се обмислят различни варианти за мястото и датата на срещата, на която ще се обсъждат мерки за стабилизиране на петролния пазар", се подчертава в съобщението.

На 16 февруари 2016 г. след среща в Доха, Русия, Саудитска Арабия, Катар и Венецуела договориха замразяване на цените на петрола на нивото от предходния месец януари, но само в случай на присъединяване и на други страни към тази инициатива. Сред държавите, проявили готовност за подкрепа са Еквадор, Алжир, Нигерия, Оман, Кувейт, ОАЕ.

Иран и Ирак на този етап говорят само за подкрепа на „стъпките по подобряване на ситуацията на петролния пазар", като избягват обещания за присъединяване към замразяването на добива.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.