• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Атаката на САЩ в Сирия напомня за Югославия, Ирак и Либия

Атаката на САЩ в Сирия напомня за Югославия, Ирак и Либия

/КРОСС/ "Атаката по въздушната база на сирийската армия в Хомс в малките часове на 7 април напомнят на бомбардировката в Югославия, военната интервенция в Ирак, разрушението на Либия и други актове на пренебрежение на международното право от страна на САЩ". Това заяви членът на комисията по международни отношения в Съвета на федерацията на Русия Игор Морозов пред руската телевизия „Звезда".

„Тръмп върна политиката на САЩ в 1990-те години, когато Америка бомбардира Югославия, без да има мандат за това от Съветка за сигурност на ООН, като разруши и раздели страната. Това е повторение на военната интервенция в Ирак от 2003 г., повторение на Либия, когато САЩ унищожиха Муамар Кадафи. Тръмп може да постави света на границата на голяма война", предупреди Морозов.

САЩ удариха сирийската база два дни, след като обвиниха армията на Башар Асад, че е използвала химическо оръжие в Идлиб и часове след като Тръмп предупреди, че е готов да за военна намеса в арабската страна. При химическата атака починаха най-малко 72 души. Сирийската опозиция и Западът обвиняват за нея режима на Башар Асад, а Русия и официален Дамаск - опозицията.

Броени минути преди новината за въздушните удари на САЩ, заместник-постоянният представител на Русия в ООН Владимир Сафронков предупреди, че ако такава атака бъде извършена, то това може да донесе негативни последици.

„Цялата отговорност за последиците от военните действия ще лежи на плещите на онези, които инициират такова съмнително и трагично действие", каза той. В отговор на въпрос какви могат да бъдат негативните последици, Сафронков каза: „Погледнете Ирак, погледнете Либия".

Подобно предупреждение отправи и руският сенатор Алексей Пушков. В Twitter той написа, че ако Тръмп удари Сирия, той ще се нареди до предшествениците си Джордж Буш-младши и Барак Обама.

„В 21 век всеки президент на САЩ си имаше своя война в Близкия изток, а някои и по две. Ако Тръмп влезе в Сирия, той ще се нареди до Буш и Обама", написа Пушков минути преди новината за авиоударите.

Председателят на комисията по отбрана в Съвета на федерацията на Русия Виктор Озеров каза, че Русия ще поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради ударите на САЩ. Според него ударите могат да се разглеждат като акт на агресия от страна на САЩ срещу страна от ООН.

Говорителят на Пентагона Ерик Пехон каза пред Интерфакс, че САЩ са уведомили руските военни преди удара да „изтеглят силите си оттам". „Не знам точно дали някой е попаднал под удара, но предприехме предпазни мерки, за да защитим руснаците", каза Пехон.

Източник: Трансмедия

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чичко Тръмп унизи блестящо пред целия свят дребния руски нацист Путлер! Руският фашист тотално се осра и изгуби ума и дума. Много ясно Тръмп му показа , че е лакей и жалък страхпивец. Навря го ъгъла и му и му подви опашката.Светът спокойно си отдъхна и се присмя на комунистическия тиранин.Така, че много поздрави от чичко Тръмп! Нали Тръмп наш.

11.04.2017 10:13:38

Анонимен

Българските ватници и рубладжии съвсем се насраха от страх, така са объркани, че чак мирише.Нали Тръмп наш!Нали пихте шампанско.Нали създадохте Тръмп общество.Много Ви поздрави от чичко Тръмп.Нацистът Путлер беше тотално унизен пред целия свят.

10.04.2017 00:57:58

Анонимен

Соросоидите, верни на Обама и Хилъри в американските служби, оплетоха и Тръмп в мрежите и капаните си! Сега те ще могат да го изнудват да продължава тяхната милитаристична политика по света!

09.04.2017 20:33:31

Анонимен

СЕГА ИДВА РЕДЪТ и на "ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО"!!! Либия и Ирак го отнесоха пак заради Путин и неговите тайни интриги!

09.04.2017 09:58:24

Анонимен

Висша форма на ТЕРОРИЗЪМ !!!

08.04.2017 17:46:51

Анонимен

НАЛИ СЕ РАДВАХТЕ МНОГО ЗА ТРЪМП,НЕЩАСТНИЦИ.А КОГАТО РУСИЯ НАПАДНА СИРИЯ ИЗБИ ЛИ ДЖИХАДИСТИТЕ.ЗАЩО ПРЕКРАТИХА ВОЙНАТА ТАМ,КАТО НЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА. И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ИМ ВЕРВАМЕ НА ЛЪЖИТЕ.

08.04.2017 15:13:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.