• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Белият дом рестартитра преговорите с Русия за Украйна

Белият дом рестартитра преговорите с Русия за Украйна

/КРОСС/ Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп разглежда въпроса за рестарт на преговорния процес с Русия за разрешаване на ситуацията в Украйна. Това пише щатското издание "Вашингтон пост", позовавайки се на американски официални лица и експерти, предаде ТАСС.

Според информацията задачата е възложена на държавния секретар Рекс Тилърсън, който ще обсъди този въпрос с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Вестникът допълва, че започва "междуведомствен процес" по изработването на нова стратегия, в която ще участват и от екипа на вицепрезидента Майк Пенс.

"Въпреки че всичко това е в начален етап, идеята на Тилърсън е да се възобновят мирните преговори, в които миналата година администрацията на бившия президент Обама взе участие, но с надежда за по-добри резултати с оглед на новите обстоятелства и представители", посочва изданието.

"Вашингтон пост" пише още, че Тилърсън ще назначи специален посланик на Държавния департамент за реализирането на инициативата.

Според вестника този дипломат директно ще преговаря със съветника на руския президент Владислав Сурков. По време на администрацията на Обама на всички срещи САЩ бяха представлявани от заместника на държавния секретар по европейските и евразийски въпроси Виктория Нюланд.

Вестникът споменава още, че настоящият скандал около разследването на руска намеса на президентските избори през 2016 може да "усложни всичко". В частност Конгресът на САЩ настоява за налагане на по-тежки санкции на Русия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Еееегати разменната монета,42 милиона граждани!!!

29.05.2017 22:34:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.