• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Washington Post: Конгресът може да попречи на Тръмп да подобри отношенията с Русия

Washington Post: Конгресът може да попречи на Тръмп да подобри отношенията с Русия

/КРОСС/ Конгресът на САЩ работи върху нов законопроект против политиката на Русия, с който може да попречи на избрания президент Доналд Тръмп да подобри отношенията между Вашингтон и Москва. Това пише в. „Вашингтон поуст", посочвайки, че основният противник на взаимоотношенията с Русия в Конгреса са влиятелните сенатори републиканец Джон Маккейн и Линдзи Греъм.

Според информация на изданието, което се позовава на източници от Конгреса и Камарата на представителите, законопроектът предвижда допълнителни мерки за разширяване на санкциите срещу Русия. Маккейн и Греъм „имат подробен план за противодействие на политиката на Тръмп по отношение на Русия". Маккейн, който оглавява комитета за въоръжени сили в Сената, по-рано заяви, че смята за неприемливо сътрудничеството на САЩ с Русия по Сирия, информира Икономист.

Подобни възгледи е изразявал и Греъм. По неговите думи Тръмп ще определя външната и отбранителна политика на САЩ като президент и главнокомандващ на въоръжените сили, но „Конгресът също може да каже своята дума и да изиграе роля в тези въпроси".

Вестникът посочва, че е възможно Тръмп да намери поддръжка на политиката си спрямо Русия сред сенаторите републиканци като Ранд Пол, който подкрепя ненамесата на САЩ в политиката на други държави, и проруски настроени конгресмени като Дан Рорбакер.

Въпреки това, пише „Вашингтон пост", повечето американски законодатели са настроени негативно по отношение на властите в Москва.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.