• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Сравнението на Русия с регулировчик е неуместно и провокативно (видео)

Сравнението на Русия с регулировчик е неуместно и провокативно (видео)

/КРОСС/ Сравнението на Русия с регулировчик е неуместно и провокативно, каза говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в коментар на статията на външния министър Даниел Митов „Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик".

По време на днешния си редовен брифинг Мария Захарова заяви, че при цялото уважение към високия пост, който му е дал българският народ, констатира редица противоречия и провокационни моменти в статията му: „Сравнението с регулировчик е доста неуместно. Никой в Русия не си е позволявал подобно неуважително отношение или менторски тон към българския народ".

Захарова коментира пасажа относно геополитическите интереси на украинци, белоруси и финландци в Руско-турската освободителна война. Тя коментира написаното, казвайки, че тези народи, през 1917 г. получават независимостта си именно от Москва, но в онзи момент те са били поданици на Руската империя и са участвали във военните действия, биейки се с руснаците и българите: „В Русия не е прието загиналите да бъдат делени по национален признак".

Захарова открои момента за мита за съветската окупацията на България, припомняйки че освен СССР, в периода 1944-1948 г. в Съюзническата комисия са влизали и САЩ и Великобритания и решенията са били вземани съвместно. Тя отбеляза, че на българския народ е добре известно, че през 1944-1989 г. страната е имала голям успех в науката, икономиката, спорта и много други области. За разлика от тези двусмислени изказвания, българският народ на 3 март, в деня на националното си освобождение, е участвал в редица церемонии в памет на загиналите за освобождението му.

Присъстващият в залата Борис Анзов разказа как на 3 март на връх Шипка са били освиркани българските управляващи, когато са поднасяли цветя пред паметника на загиналите за освобождението ни воини. Той ѝ поднесе цветя и българско вино за 8 март. Анзов заяви, че между България и Русия трябва да има само един проблем и той би трябвало да бъде кой кого обича повече, с което Мария Захарова се съгласи.

Борис Анзов публично благодари на ген. Игор Коношенков, който бе смъмрен преди дни за това, че не е била осигурена адекватна защита на групата руски и чуждестранни журналисти в Сирия, между които бе и нашият сънародник. Анзов заяви, че се гордее с руския генерал и добави, че както преди 135 години, така и днес българите и руснаците са заедно в бой, показвайки отломка от разрушен паметник в близкоизточната страна. Мария Захарова отбеляза, че е наясно с политическата конюнктура в България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нормалните българи обичат Русия и винаги ще и бъдат благодарни за освобождението.Ако не беше създадена българска държава благодарение на Русия сега щяхме да сме мюсолмани и да ходим с шалвари.Само неграмотни хора и болни мозъци могат да твърдят обратното.Колкото и да преиначават историята тя не може да бъде забравена и изтрита.

14.03.2016 10:33:04

Анонимен

препоръчвам ви да прочетете стихотворението -към танкиста Ваня за да разберете истината за братската задушаваща прегръдка на престъпният комунизъм

12.03.2016 21:30:59

Анонимен

за каква признателност говорят активните бандити -шумкари които обикаляха в кръг кошари и мандри и крадяха труда на хората !НЕКА ДА НАПИШАТ ОФИЦИАЛНО ЗА ПОРАЗИИТЕ НА руснаците окупатори ,колко са избитите по тяхна вина ,къде е държавният архив -в МАСКВА ,защо ,защо хранихме 3 г тази пияна сган -600 000, защо заграбиха на безценица тютюн и розово масло -загубите са за близо 100 милиона $ не рубли ,ограбиха и изнесоха над 150 предприятия с машини внос от Германия ,Австрия,лишиха ни от свобода и още други неща

12.03.2016 21:23:30

Анонимен

Руснаците трябва да знаят, че народът ни ги обича и им е признателен за свободата. С тях са свързани надеждите ни за ново освобождение от тиранията.

12.03.2016 09:40:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.