• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Американски актьор в реклама на сибирско пиво: Ако бях руснак, щях да съм космонавт

Американски актьор в реклама на сибирско пиво: Ако бях руснак, щях да съм космонавт

/КРОСС/Холивуд и геополитика се преплетоха в рекламен клип на сибирска бира. А главен участник е добре познатият ни актьор Дейвид Духовни.

Срещу звездата от "Досиетата Х" обаче се надигнаха критики и от двете страни на океана заради това, че видеото рекламира руските постижения, на фона на изострената обстановка след катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна.

Съдържанието на дългия две минути клип е силно патриотично. 53-годишният актьор започва с това, че името му идва от друга страна, и с въпроса каква щеше да е съдбата му, ако беше руснак. Следват хипотези като космонавт, балетист, хокеист, и заключението с бира в ръка - вие има с какво да се гордеете.

Закономерно отвъд океана в медиите и социалните мрежи се появиха коментари, че Духовни е избрал много неподходящ момент за такава изява. Хапливи забележки дойдоха и от Русия и Украйна.

Духовни е с еврейски корени от Източна Европа. Само преди няколко месеца в Туитър той бе писал, че се е смятал за руснак, но вече открил, че е украинец. Това обаче не му пречи да говори с гордост за Русия в реклама с огромен бюджет, иронизира руски телевизионен водещ. В украински коментар го призовават най-после да се определи за произхода си.

Не изненадващо изявата на американския актьор припомня за прегръдката с Русия на френския му колега Жерар Депардьо. Ядосан от намеренията на президента Оланд да наложи висок данък на най-богатите, французинът взе руски паспорт, впусна се и в творчески и бизнесначинания в голямата страна, а тази пролет участва в реклама на швецайрски часовници с мотото "Горд съм да съм руснак".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.