• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Появиха се слухове, че над 100 руснаци са загинали при американски удари в Сирия

Появиха се слухове, че над 100 руснаци са загинали при американски удари в Сирия

/КРОСС/ Руски "частни" военни може да са сред загиналите при масивни удари на армията на САЩ, извършени в средата на миналата седмица срещу сили на режима на Асад в провинция Деир ез Зор, сочат различни източници, цитирани от сайта "Глоубъл рисърч". Информациите са неофициални и силно се разминават в цифрите. Според бившия командир на сепаратистите в Донбас Игор Горкин (Стрелков) при американските бомбардировки на 7 и 8 февруари са загинали над 100 руснаци от частната военна компания "Вагнер", предава "24 часа". Той твърди даже, че източници от Сирия сочели над 600 загинали и ранени руски наемници. Но се съмнява, че това е възможно, тъй като цялата обстрелвана колона не наброявала повече от 500 души.

Миналата сряда информационни агенции съобщиха, че по време на ударите на САЩ има 100 загинали бойци от проправителствените сирийски сили. Самолети, хеликоптери и дронове обсипали с бомби и ракети между 300 и 500 пехотинци, подкрепяни от танкове и артилерия. Източници на Пентагона твърдят, че са убити 100 сирийски бойци. На 8 февруари телевизия Ен Би Си изказва предположение, че е възможно сред сирийските военни да е имало и руснаци от "Вагнер". Автор на в. "Вашингтон таймс" с връзки в американското разузнаване пък говорил с кюрдски командир, наречен ген. Хасан, който заявил, че "сред жертвите има няколко руснаци, вероятно наемници".

Блогове подхващат тези информации и в тях броят на жертвите нараства от 100-200 до стотици. В интернет вестника на Гари Каспаров авторът Тигран Хемалян нарича това първо сражение между спецчасти на САЩ и Русия и първи бой от третата световна война.

Си Ен Ен цитира Пентагона, според който слуховете за убити руснаци се разследват. От военното ведомство на САЩ твърдят, че руснаците са били предварително уведомени за готвените удари. От министерството на отбраната в Москва посочват, че руски униформени в района няма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.