• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Нови сблъсъци в Киев, полицията пак не успя да арестува Саакашвили

Нови сблъсъци в Киев, полицията пак не успя да арестува Саакашвили

/КРОСС/ Киевски полицаи направиха втори опит тази сутрин да задържат водача на украинската партия "Движение на новите сили" Михаил Саакашвили.

Това се случи в палатковия лагер край Върховната рада, който привържениците на Саакашвили издигнаха. Именно те обаче отвърнаха на опита на службите да арестуват лидера им със сериозен отпор, след което полицаите и се отказаха, съобщава УНИАН, цитирана от news.bg.

Няма задържани участници в протеста, съобщава УНИАН. Според демонстранти около 6 ч. сутринта неизвестни дошли в лагера и "започнали да бият всички". Неколцина били ранени.

След неуспешния опит Саакашвили да бъде арестуван протестиращите започнаха допълнително да укрепват палатковия лагер. Много от демонстрантите са облечени в камуфлажни дрехи, а някои от тях носят и противогази.

Самият Саакашвили - бивш президент на Грузия, после губернатор на Одеска област, а днес украински опозиционер, заяви днес, че тази сутрин "хора с черни униформи" "нападнали" лагера в стремеж да го заловят.

Във фейсбук профила си Саакашвили написа: "Обръщам се към Порошенко: какво целите с тези провокации? Недейте да нападате и не карайте хората да се бранят! Това е мирна акция!".

Вчера след обиск в дома на Саакашвили, полицията го арестува. Това стана на покрива на сградата, където бившия президент на Грузия се беше качил и заплашваше, че ще скочи. По-късно обаче негови привърженици и симпатизанти разбиха полицейската кола, с която той бе извозван към следствието за разпит и освободиха лидера си.

Саакашвили обвинява президента Петро Порошенко в предателство спрямо интересите на Украйна и иска неговото оттегляне.

Генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко заяви във вторник, че Саакашвили трябва в срок от 24 часа да се предаде на правоохранителните органи. Според прокуратурата Саакашвили е получил 500 000 долара от украински бизнесмени, свързани с Русия, за финансиране на митинги с цел завземане на властта в Украйна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този пич не беше ли грузинец. Какво търси в Украйна.

06.12.2017 23:08:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.